Στον Ιερώνυμο ο Κάρολος - "Σας καλωσορίζω στη γη της καταγωγής σας"

Ξεκίνησε από την Αρχιεπισκοπή το σημερινό του πρόγραμμα - Πρώτη ανάρτηση: 08:44

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της τριήμερης επίσκεψης του πρίγκιπα Κάρολου και της Καμίλα στην Ελλάδα.

Μετά τις συναντήσεις τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και το επίσημο δείπνο που παραχωρήθηκε προς τιμήν τους χθες βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο, με λαμπρές παρουσίες να είναι εκεί… σήμερα ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου με τη σύζυγό του έχουν επίσης ένα πλούσιο σε συναντήσεις και επισκέψεις πρόγραμμα.

Πρώτος σταθμός του σημερινού του προγράμματος ήταν η συνάντηση του Καρόλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. 

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας... Εγγλέζος στο ραντεβού του, έφτασε στις 10:00 ακριβώς στην Αρχιεπισκοπή, όπου τον υποδέχθηκε ο προκαθείμενος της ελληνικής Εκκλησίας. 

Ο κ. Ιερώνυμος καλωσόρισε τον Κάρολο, μίλησε για το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας και τους δεσμούς της χώρας μας με τη Μεγάλη Βρετανία. 

«Σας καλωσορίζουμε στη γη της καταγωγής κατά το ήμισυ των προγόνων σας, σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα και την Αρχιεπισκοπή με πολύ χαρά. Είναι γνωστό ότι αγαπάτε την πατρίδα μας, σέβεστε την ορθοδοξία μας και αυτό έχει αποδειχθεί από τις συχνές επισκέψεις σας στο μοναστήρι του Αγίου Όρους. Γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρεστε για τις θεολογικές έρευνες, έρευνες που αναφέρονται στον πολιτικό, την τέχνη και την ιστορία», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που με δεχτήκατε σε αυτό το χώρο και είναι μεγάλη χαρά για μένα που σας συναντώ. Όπως έχω ήδη αναφέρει έχω επισκεφθεί το Άγιο Όρος σε διάφορες περιστάσεις και πολλές μονές στη Ρουμανία. Και έχοντας κάνει αυτό έχω αποκτήσει μια ιδιαίτερα εκτίμηση για τις παραδόσεις της ορθόδοξης εκκλησίας. Και γνωρίζω επίσης ότι υπό την ηγεσία σας έχουν γίνει πολλά μέσω της Αποστολής για να βοηθηθούν οι άνθρωποι στην Ελλάδα που αυτή την εποχή το έχουν ανάγκη. Και αν μου επιτρέπετε είμαι πολύ συγκινημένος με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων ανεξάρτητα αν προέρχονται από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες. Όπως με ακούσατε να λέω χθες το βράδυ ελπίζω και εγώ με τον δικό μου τρόπο να προσφέρω στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι μέσω μιας δικής μου φιλανθρωπικής οργάνωσης. Θα μεταφέρω το μήνυμά μου στον αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπουρι και πιστεύω ότι και εκείνος θα θελήσει να επισκεφθεί την Ελλάδα. Είμαι εξαιρετικά υπόχρεος για την θερμή υποδοχή σας και το δώρο που μου κάνατε. Φοβάμαι το δικό μου δώρο δεν είναι εξίσου επαρκές», είπε με τη σειρά του ο πρίγκιπας Κάρολος. 

Μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο: Εικόνες από το επίσημο δείπνο στον Κάρολο και την Καμίλα

Το σημέρινο πρόγραμμα του Κάρολου και της Καμίλα

10:10-10:40

Συνάντηση με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ΙΙ στα Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Αγίας Φιλοθέης 21)

10:40-11:20

Άφιξη στην Καπνικαρέα. Επίσκεψη στο Ναό.

11:35-12:10

Άφιξη στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου. Κατάθεση στεφάνου, παρουσία Πρέσβεων χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας και των Δημάρχων Αλίμου και Αθηναίων.

12:30-14:50

Άφιξη της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας στο λιμάνι του Πειραιά. Διαδοχικές επισκέψεις σε:

 -HMS “Echo” (Βρετανικό πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στη Νατοϊκή δύναμη)

 -HMC “Valiant” (Βρετανικό πλοίο του Λιμενικού)

-Τριήρης «Ολυμπιάς»

Υποδοχή από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

 -Θωρηκτό «Αβέρωφ». Ξενάγηση και συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

 15:00-15:35

Άφιξη της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο (Μικρολίμανο). Δεξίωση από εκπροσώπους της Εμπορικής Ναυτιλίας

 15:45-16:25

Άφιξη στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος». Παρακολούθηση Διεθνούς Εκπαιδευτικής Διάσκεψης, που οργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Την Παρασκευή 11 Μαΐου θα επισκεφθούν το Ηράκλειο Κρήτης, από όπου και θα αναχωρήσουν για τη Βρετανία.

12:20

Άφιξη στο Ηράκλειο

12:40-13:30

Άφιξη στην Κνωσσό. Υποδοχή από τη Γ.Γ. του ΥΠΠΟ κα Μ. Βλαζάκη. Ξενάγηση.

13:45-14:15

Συνάντηση της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας με μέλη της Βρετανικής Σχολής στους χώρους της «Βίλλας Αριάδνη»

14:45-15:05

Επίσκεψη της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας στην «Αναπτυξιακή Εταιρεία Ηρακλείου» και ενημέρωση για τις δράσεις.

Συνάντηση της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας και της Α.Β.Υ. της Δούκισσας της Κορνουάλλης με κοινότητα προσφύγων (Παλαιό Σχολείο Κοινότητας).

15:15-16:00

Άφιξη της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας και της Α.Β.Υ. της Δούκισσας της Κορνουάλλης στις Αρχάνες (Πλατεία Αγοράς, Πλατεία Εκκλησίας). Παρακολούθηση τοπικών πολιτιστικών εκδηλώσεων

16:20

Αναχώρηση της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας και της Α.Β.Υ. της Δούκισσας της Κορνουάλλης από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με ειδική πτήση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top