Μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο: Εικόνες από το επίσημο δείπνο στον Κάρολο και την Καμίλα

Μήνυμα Παυλόπουλου: «Ευελπιστούμε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα» - Κάρολος: «Οι Έλληνες υπέφεραν στα χρόνια της κρίσης»

Πρώτη δημοσίευση 21:17

Επίσημο δείπνο προς τιμήν του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα, παρατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ανάμεσα στους 100 επίσημους ήταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρέσβης της Βρετανίας στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ, επιχειρηματίες, εφοπλιστές κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Kάρολος και Καμίλα - Τα δώρα που αντάλλαξαν

Στο Μουσείο Μπενάκη Καμίλα και Μπέτυ Μπαζιάνα

Για την περίσταση, η Δούκισσα της Κορνουάλης, «πιστή» στις στιλιστικές επιλογές της άφιξής της στην Ελλάδα, φόρεσε ένα εντυπωσιακό μάξι λευκό φόρεμα, το οποίο έκλεψε την παράσταση.

(H σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σίσσυ Παυλοπούλου, με τη Δούκισσα της Κορνουάλης)

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΑΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώπιον του Καρόλου και της Καμίλα Πάρκερ, αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

(Ο Πρίγκιπας Κάρολος με τον Προκόπη Παυλόπουλο)

Κατά την προσφώνηση του πριγκιπικού ζεύγους στο δείπνο, ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε:

«Είναι ακριβώς αυτή η παράδοση, σε συνδυασμό με τους δεσμούς φιλίας που μας συνδέουν, η οποία μας κάνει να ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, για την αποκατάσταση της ενότητας αυτού του υπέρλαμπρου λίκνου του Πολιτισμού μας, τελικώς θα ευοδωθεί».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θεωρεί το Ηνωμένο Βασίλειο πολύτιμο Εταίρο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξέφρασε την ευχή, η τελική και οριστική απόφαση των αρμόδιων οργάνων της Μεγάλης Βρετανίας να ληφθεί με γνώμονα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της. «Ανεξαρτήτως όμως τούτου, και υφ’ οιεσδήποτε συνθήκες, η αρμονική συμπόρευση των Χωρών μας και των Λαών μας θα συνεχισθεί αδιατάρακτη» επισήμανε.

«Ας μην ξεχνάμε ότι το επίκεντρο και το έμβλημα του κοινού μας Πολιτισμού, του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, είναι ο Άνθρωπος. Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα, ως Χώρα πρώτης εισόδου μεταναστών και προσφύγων, επωμίσθηκε ένα τεράστιο βάρος, το οποίο αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει, σεβόμενη στο ακέραιο τις αρχές του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης, παρά το γεγονός ότι, παράλληλα, η Χώρα βρισκόταν σε μιαν εξαιρετικά δυσχερή οικονομική συγκυρία» σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στον τομέα του Προσφυγικού και του Μεταναστευτικού ζητήματος.

ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ

Στις θυσίες του ελληνικού λαού στα χρόνια της κρίσης, στο θάρρος με το οποίο οι Έλληνες αντιμετώπισαν τις απροσδόκητες προσφυγικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στους κοινούς δεσμούς, ιστορικούς και πολιτισμικούς, που ενώνουν την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος κατά την διάρκεια της αντιφώνησής του στο δείπνο, που παρέθεσε προς τιμήν του και της συζύγου του Δούκισσας της Κορνουάλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας υπογράμμισε ότι οι Έλληνες έχουν υποφέρει στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και έχουν πληρώσει υψηλό τίμημα για την επανοικοδόμηση της οικονομίας τους, ενώ παράλληλα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν για λογαριασμό όλων μας, μια απροσδόκητη ροή προσφύγων από την Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως τόνισε οι Έλληνες αντιμετώπισαν τις παραπάνω εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις επιδεικνύοντας φοβερό χαρακτήρα, θάρρος και καρτερία και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν θαυμάσει την επιμονή τους.

(Ο Αλέξης Τσίπρας με τη σύζυγό του, Μπέτυ Μπαζιάνα)

(Η Δούκισσα της Κορνουάλης με τη Μπέτυ Μπαζιάνα)

(Η Μπέτυ Μπαζιάνα)

(Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, Μαρέβα Μητσοτάκη)

Παρόντες στο επίσημο δείπνο ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη 

Ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη παραβρέθηκαν στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος προς τιμήν του Πρίγκιπα Καρόλου της Ουαλίας και της Δούκισσας Καμίλα της Κορνουάλης.

 

  

  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top