Ψαράδες και ιχθυοπώλες: Καταστροφή από τις μηχανότρατες

Έκκληση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να ασχοληθεί επιτέλους με το ζήτημα

Έκκληση  στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου  κάνουν ψαράδες και ιχθυοπώλες, ώστε  να ασχοληθεί με το ζήτημα της υπεραλίευσης  και της καταστροφής του θαλάσσιου περιβάλλοντος  από τις μηχανότρατες.

 «Σας παρακαλώ κύριε υπουργέ  οπωσδήποτε να δεχτείτε να δεχτείτε και να βρεθείτε με τους ψαράδες,  να γίνει μια διαβούλευση να βγάλετε κάποια απόφαση,  είναι επείγον.. Αυτό εδώ είναι από συναγρίδα, είναι 1 δις αυγά. Αυτή τη στιγμή γίνεται γενοκτονία» δηλώνει δείχνοντας τα καταστροφικά  αποτελέσματα της υπεραλίευσης ο πρόεδρος των Ιχθυοπωλών Θοδωρής Κακούρης.

Η  κραυγή αγωνίας των ιχθυοπωλών δεν συγκινεί το υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης,  ώστε να βρει λύση στο  μεγάλο ζήτημα της υπεραλίευσης από τις βιντζότρατες και τις  μηχανότρατες.

«Η ζημιά γίνεται με τις μηχανότρατες. Έχω φωτογραφία από ανεμότρατα που καλάρει 100 μέτρα από το φανάρι στο Μικρολίμανο. Αυτή είναι που δεν αφήνει τίποτα στο βυθό» δηλώνει ψαράς.

Ο δημοσιογράφος του Star Λάμπρος Δεμερτζής επικοινώνησε  με το γραφείο του Βαγγέλη Αποστόλου, από όπου έλαβε την απάντηση ότι επειδή το Star αναδεικνύει το ζήτημα και ασκεί κριτική ο υπουργός δεν θα μιλήσει!

 ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ  ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΛΙΕΩΝ

Αντίθετα,  ο κ. Αποστόλου από υπουργός μετατρέπεται σε…   σχολιαστής.

«Πρέπει να βάλουμε τάξη στη λειτουργία των ψαράδων» ανέφερε σε δηλώσεις του στον Σκάι, ενώ υποσχέθηκε ότι  «θα γίνει χαρτογράφηση (της αλιείας) σε όλη την Ελλάδα».

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ «ΠΕΙΡΑΤΩΝ» ΨΑΡΑΔΩΝ

Το Λιμενικό  πάντως κυνηγά με όσες δυνάμεις διαθέτει τους παράνομους τρατάρηδες.

 «Μόνο για το έτος 2017 έγιναν 24.000 έλεγχοι σε καταστήματα , ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σκάφη, ιχθυόσκαλες και επιβεβαιώθηκαν 1.753 παραβάσεις  και πρόστιμα 950.000 ευρώ» δηλώνει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκος Λαγκαδιανός.   

Από τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς τα πελώρια  συμφέροντα που υπάρχουν. Για αυτό και πολλοί παράνομοι τρατάρηδες βγάζουν το μηχάνημα εντοπισμού τους από το σκάφος ώστε να μην τους βρίσκει το Λιμενικό. Το ζήτημα αυτό έφτασε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 «Το γενικό πλαίσιο  και τις δεσμεύσεις τις  έχουν τα κράτη μέλη  όπως και την εφαρμογή της νομοθεσίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ρικάρντο Γκαρντόζο.

Οι ιθύνοντες της Κομισιόν βρίσκουν το χρόνο να ασχοληθούν με το θέμα, ο υπουργός Αποστόλου όχι…

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top