Στην Αθήνα Τετάρτη και Πέμπτη ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα

Οι μετακινήσεις των Αθηναίων θα είναι εξαιρετικά δύσκολες

Σε πριγκιπικούς ρυθμούς θα κινείται απο αύριο  η Αθήνα,  καθώς έρχονται για τριήμερη επίσημη επίσκεψη ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα μετά απο πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το μοναδικό τους αίτημα να επισκεφθούν την Κνωσσό.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι μετακινήσεις των Αθηναίων θα είναι εξαιρετικά δύσκολες, καθώς θα κλείσουν κεντρικοί δρόμοι της πόλης, λόγω της επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και κλειστοί δρόμοι για το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται σε πυρετό προετοιμασιών για το επίσημο δείπνο που θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης.

Το μενού θα περιέχει κυρίως ψαριά ενώ τα φλας είναι βέβαιο ότι θα αστράψουν για την Μπέττυ Μπαζιάνα,  τη Μαρέβα Μητσοτάκη  και τη Σίσσυ Παυλοπούλου.

Τα μέτρα ασφάλειας θα είναι δρακόντεια τόσο από Βρετανούς όσο και από Έλληνες αστυνομικούς ενω ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι  γύρω απο την βρετανική πρεσβεία.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης για λόγους ασφαλείας θα μείνουν στην πρεσβεία της Μ. Βρετανίας και συγκεκριμένα στην πρεσβευτική κατοικία. Οι περιπολίες λεχουν ήδη αυξηθεί.

Είναι η πρωτη φορά που Βρετανός Μονάρχης ερχεται για επισημη επισκεψη στην Ελλαδα.

Ο λόγος; Η βασιλισσα Ελισάβετ  είχε απαγορεύσει στη βασιλική οικογένεια τα επίσημα ταξιδια στη χώρα μας καθώς ο συζυγός της  πρικγιπας Φίλιππος  που γεννήθηκε στην Κέρκυρα είχε εκφραστεί αρνητικά για τη συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών απέναντι στην οικογένεια του λίγο μετά την μικρασιατική καταστροφή .

Η  επίσκεψη του Καρόλου σηματοδοτεί πια  μια νέα εποχή. Τα θερμά του λόγια για τη χώρα μας σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή» λίγες ωρες πριν την άφιξη του ειναι χαρακτηριστικά.

«Η  Ελλάδα είναι στο αίμα μου και ήμουν επί μακρόν γοητευμένος από τον πολιτισμό και την ιστορία της, καθώς και ιδιαίτερα τυχερός που έχω επισκεφθεί μερικά από τα πιο όμορφα και μοναδικά μέρη της», αναφέρει ο πρίγκιπας Κάρολος

Στην Κρήτη την Παρασκευή Κάρολος και Καμίλα

Σε πυρετό προετοιμασιών βρίσκονται και στην Κρήτη οπου θα υποδεχτούν το πριγκιπικό ζεύγος την Παρασκευή ακόμα και με κρητικό γλέντι.

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top