Γιος Τούρκου: Έπιασαν τον πατέρα μου στις Καστανιές ως αντίποινα

«Ήταν πολύ λυπημένος, το είδα στο πρόσωπό του. Άλλωστε έχει πίεση και ταχυκαρδία. Φοβήθηκε» είπε χαρακτηριστικά - Νέα ενημέρωση 20:01

Δείτε το ρεπορτάζ από το Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Ο γιος του Τούρκου αγρότη που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου, αποδίδει τη σύλληψη του πατέρα του σε αντίποινα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Ονούρ Αλερίκ λέει στο SonDakika.com ότι μόλις σταμάτησαν στα σύνορα τον πατέρα του οι Έλληνες στρατιώτες, τον πήρε τηλέφωνο και έτρεξε αμέσως κοντά του. Περίμεναν εκεί για μισή ώρα μέχρι να έρθει η ελληνική αστυνομία και μετά τον πήραν.

«Δεν μπορούσα να παρέμβω. Δε με άφησαν να πλησιάσω τα σύνορα. Έφυγε μπροστά από τα μάτια μου. Ήταν πολύ λυπημένος, το είδα στο πρόσωπό του. Άλλωστε έχει πίεση και ταχυκαρδία. Φοβήθηκε» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ακόμη πως συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο και του είπε πως η υγεία του πατέρα του είναι σε καλή κατάσταση.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες στρατιώτες τον πήραν για αντίποινα.

Ο 38χρονος Μουσά Αλερίκ συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (2/5/2018) στον Έβρο, επειδή πέρασε παράνομα τα σύνορα με εκσκαπτικό μηχάνημα.  Σήμερα οδηγήθηκε στο δικαστήριο Ορεστιάδος, το οποίο του επέβαλε 5μηνη φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ. Παράλληλα αποφασίστηκε να κατασχεθεί το όχημα με το οποίο πέρασε στην Ελλάδα, ενώ δρομολογείται η διαδικασία απέλασής του.

Φυλάκιση 5 μηνών, πρόστιμο και απέλαση για τον Τούρκο που συνελήφθη στον Έβρο

 

Σήμερα ή αύριο επιστρέφει στην Τουρκία, λέει ο δικηγόρος του

Σήμερα ή αύριο το αργότερο θα επιστρέψει στην Τουρκία ο χειριστής εκσκαφέα Μουσά Αλερίκ που συνελήφθη στον Έβρο, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, προσθέτοντας ότι αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του STAR στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου.

Ο δικηγόρος του Τούρκου χειριστή εκσκαφέα, είπε στα τουκρικά μέσα ενημέρωσης ότι ο πελάτης του καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ για τον εκσκαφέα αποφασίστηκε να κατασχεθεί. “Aν μέσα σε 3 χρόνια δεν υποπέσει σε παρόμοιο αδίκημα, τότε το πρόστιμο δεν καταβάλλεται. Αφέθηκε ελεύθερος, αλλά η διαδικασία για την απέλασή του συνεχίζονται. Σήμερα ή αύριο το αργότερο θα επιστρέψει στην Τουρκία”, ανέφερε. 

Ο γιος του Τούρκου εκσκαφέα, Ονούρ Αλερίκ μετά την απόφαση για απελευθέρωση του πατέρα του είπε «Είναι μία πολύ ευχάριστη κατάσταση. Με το καλό να γυρίσει. Είμαι ικανοποιημένοι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top