Φυλάκιση 5 μηνών, πρόστιμο και απέλαση για τον Τούρκο που συνελήφθη στον Έβρο

«Μπήκα μόνο ένα μέτρο στην ελληνική πλευρά» υποστηρίζει ο 38χρονος / Πρώτη ανάρτηση: 03-05-2018 12:22/Nέα ενημέρωση 03-05-2018 15:49

Σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών καταδικάστηκε ο Τούρκος που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στον Έβρο, επειδή πέρασε παράνομα τα σύνορα με εκσκαπτικό μηχάνημα.

Ο 38χρονος Μουσά Αλερίκ οδηγήθηκε σήμερα στο δικαστήριο Ορεστιάδος όπου εκτός από την 5μηνη φυλάκιση του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Παράλληλα αποφασίστηκε να κατασχεθεί το όχημα με το οποίο πέρασε στην Ελλάδα, ενώ δρομολογείται η διαδικασία απέλασής του.

Το πρωί είχε οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Ορεστιάδας, που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για παράνομη είσοδο στη χώρα και τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο.

Η δικογραφία, αναφέρει πως ο Τούρκος χειριστής του σκαπτικού μηχανήματος παρά τις προειδοποιήσεις των Ελλήνων στρατιωτικών του φυλακίου των Καστανιών, ακριβώς πάνω στον δρόμο που χωρίζει τις δύο χώρες, εισήλθε στην Ελλάδα και αμέσως ακινητοποιήθηκε για να παραδοθεί στη συνέχεια στην αστυνομία.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως «μπήκα μόνο ένα μέτρο στην ελληνική πλευρά» και αποδίδει την παράνομη είσοδό του σε λανθασμένους χειρισμούς του σκαπτικού μηχανήματος.

Όπως εξήγησε ο 38χρονος κατά την απολογία του, βρισκόταν στο σημείο κοντά στο φυλάκιο και εκτελούσε εργασίες για τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης  την ώρα που συνελήφθη. Ο ίδιος αποδίδει το πέρασμα της οριογραμμής των συνόρων σε δικό του λάθος, καθώς, όπως είπε, βρέθηκε για πρώτη φορά εκεί και δεν γνώριζε το χώρο.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν άκουσε και δεν κατάλαβε τις επισημάνσεις που του έγιναν από τους Έλληνες στρατιωτικούς επειδή ήταν πάνω στο όχημά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Δεν άκουσα τους Έλληνες στρατιωτικούς..." Τι κατέθεσε ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

 

Ο 38χρονος Τούρκος ο οποίος φέρεται να είναι υπάλληλος του δήμου Ανδριανούπολης, συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στις Καστανιές Έβρου.

Ο Μουσά Αλερίκ πέρασε τα σύνορα με αγροτικό μηχάνημα και έγινε αντιληπτός από Ελληνες στρατιώτες και συνοριοφύλακες που του έκαναν σήμα να σταματήσει. Τότε εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα, ενώ σταμάτησε δίπλα στο φυλάκιο.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως ο 38χρονος εκτελούσε αγροτικές εργασίες με...κοστούμι και μάλιστα σε μια περιοχή όπου τέτοιου είδους εργασίες είναι απόλυτα ελεγχόμενες.

Αφού μπήκε και βγήκε μέσα στα ελληνικά σύνορα τρεις φορές, συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Ο 38ΧΡΟΝΟΣ

 

Στην κατάθεση που έδωσε χθες στην αστυνομία, ο Τούρκος υποστήριξε ότι  βρισκόταν στο σημείο, κοντά στο φυλάκιο και εκτελούσε εργασίες για τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης.

Ο 38χρονος αποδίδει το πέρασμα της οριογραμμής των συνόρων σε δικό του λάθος, καθώς, όπως είπε, βρέθηκε για πρώτη φορά εκεί και δεν γνώριζε το χώρο.

Την ίδια ώρα, Ελληνες στρατιωτικοί αναφέρουν ότι πέρασε τρεις φορές τα σύνορα για αυτό και συνελήφθη.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΜΕ

 

Τζουμχουριέτ: «Κρίση 8 μέτρων στα ελληνικά σύνορα: Χειριστής εκσκαφέα συνελήφθη»

Γενί Σαφάκ: «Ελληνική πρόκληση»

Χουριέτ: «Πέρασε τα σύνορα κατά λάθος με τον εκσκαφέα. Οι Έλληνες στρατιώτιες τον συνέλαβαν!»

Σαμπάχ: «Πέρασε τα σύνορα κατά λάθος και συνελήφθη»

Μιλιέτ:«Σύλληψη Τούρκου εργάτη από τον ελληνικό στρατό»

Η Μιλιέτ συνδέει εμμέσως το περιστατικό του Τούρκου με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς, κάνοντας αναφορά στα δύο περιστατικά ως παρόμοια. 

Σοζτζού: «Ο ελληνικός στρατός συνέλαβε σε ουδέτερη περιοχή Τούρκο χειριστή εκσκαφέα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top