Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 4,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Αθήνα

Στην ίδια περιοχή βόρεια του Μαραθώνα, είχε γίνει ξανά σεισμός πριν από 2 μήνες

Οι σεισμολόγοι για τα 4,1 Ρίχτερ στην Αττική

Καθησυχαστικοί είναι οι σεισμολόγοι για τα 4,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το βράδυ της Πρωτομαγιάς την Αθήνα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 23:50 το βράδυ της Τρίτης. Η αρχική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν 4,2 Ρίχτερ, ωστόσο τελικά το Γεωδυναμικό ανακοίνωσε πως η δόνηση είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 9 χιλιόμετρα και επίκεντρο την περιοχή 29 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά της Αθήνας, ανάμεσα στις Αφίδνες και το Καπανδρίτι.

«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα (σ.σ. χθες) στις 23:50 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν Ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4.1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 29Χλμ ΒΒΑ της Αθήνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Μιλώντας στο star.gr, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ (Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας), Ευθύμης Λέκκας, εξήγησε ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχίας:

 

«O σεισμός εκδηλώθηκε στην ίδια περιοχή που είχαν εκδηλωθεί και οι άλλοι σεισμοί πριν από περίπου 2 μήνες, βόρεια του Μαραθώνα. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από μικρά σχετικά ρήγματα τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν κάτι μεγάλο. Συνεπώς θα μείνουμε σε αυτό το επίπεδο μεγέθους και απ΄ότι φαίνεται δεν υπάρχει δυνατότητα να επηρεαστούν άλλα μεγαλύτερα ρήγματα της ευρύτερης περιοχής».

(Το tweet του Ευθύμη Λέκκα λίγο μετά τον σεισμό το βράδυ της Πρωτομαγιάς)

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στο βορειοδυτικό άκρο της Πεντέλης προς τη Σταμάτα ενώ είχαν προηγηθεί μια εβδομάδα νωρίτερα δεκάδες δονήσεις με μεγαλύτερη αυτή των 3,8 Ρίχτερ στην ακτογραμμή Ραφήνας-Νέας Μάκρης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top