Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Ανατολική Αττική

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 28 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα πέντε χιλιόμετρα / Νέα ενημέρωση 2/05/2018 08:22/νέα ενημέρωση 02-05-18 15:22

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23.50 την Τρίτη στην ανατολική Αττική, σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η αρχική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν 4,2 Ρίχτερ, ωστόσο τελικά το Γεωδυναμικό ανακοίνωσε πως η δόνηση είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 9 χιλιόμετρα και επίκεντρο την περιοχή 29 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά της Αθήνας, ανάμεσα στις Αφίδνες και το Καπανδρίτι.

«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα (σ.σ. χθες) στις 23:50 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν Ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4.1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 29Χλμ ΒΒΑ της Αθήνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

 

Πηγή: Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top