Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον «Εσκομπάρ των Βαλκανίων»

Ο 36χρονος Ιβάν διακινούσε τεράστια φορτία κοκαΐνης στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη

Αναζητείται ο "Εσκομπάρ των Βαλκανίων"

Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος ενός Σέρβου ο οποίος κατηγορείται ότι είναι από τα βασικά μέλη του κυκλώματος που διακινούσε τεράστια φορτία κοκαΐνης στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο συνεργός του είχε συλληφθεί στη Βάρκιζα με εκατοντάδες κιλά ναρκωτικών στην κατοχή του.

Όταν τον περασμένο Δεκέμβριο οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών είχαν συλλάβει στη Βάρκιζα τον 35χρονο Σέρβο ο οποίος είχε αποθηκεύσει στο διαμέρισμα του 136 κιλά κοκαΐνης, ο άμεσος συνεργός του Ιβάν έσπευσε να γίνει καπνός από τη χώρα μας.

Από τότε πέρασαν σχεδόν 5 μήνες μέχρι να συγκεντρωθούνε ικανά στοιχεία από τις δικαστικές αρχές ώστε να εκδοθεί για πρώτη φορά διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποκαλουμένου και «Εσκομπάρ των Βαλκάνιων».

Για τη σύλληψή του έχει συσταθεί ειδική ομάδα από την Ιντερπολ η οποία σαρώνει όλη την Ευρώπη για τον εντοπισμό του.

Όσο καιρό ήταν στην Ελλάδα, έμενε σε πολυτελείς κατοικίες άνω των 500 τετραγωνικών οι οποίες διέθεταν και πισίνα. Μια από αυτές, ήταν στην περιοχή της Γλυφάδας κοντά στο Γκολφ. Το εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας των ελληνικών αρχών ήταν ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των σπιτιών φέρονται να είναι Ευρωπαίοι πολιτικοί. Άραγε ήξεραν με ποιον έχουν να κάνουν;

Ο 36χρονος Ιβάν έκανε στη χώρα μας μεγάλη ζωή ενώ δεν παρέλειπε να δείχνει την άνεση χρήματων που είχε. Εκτός από τα ακριβά εστιατόρια όπου σύχναζε μαζί με άλλους Σέρβους, έκανε δώρο πανάκριβα ρολόγια στην πανέμορφη συμπατριώτισσα του, η οποία κάνει καριέρα μοντέλου στην Ευρώπη και την Αμερική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, στις ελληνικές αρχές έχουν φτάσει επίσης πληροφορίες ότι το πανάκριβο αυτοκίνητο με την ειδική κρύπτη, με το οποίο γινόταν η μεταφορά των ναρκωτικών, είχε κάνει ταξίδια και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Γι’ αυτό το λόγο έχει μπει στο μικροσκόπιο τους και ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος επίσης κατάγεται από την πρώην Γιουγκοσλαβία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top