Έκθεση ΟΟΣΑ: Το 99% των μαθητών της Γ΄ Λυκείου πάει φροντιστήριο

Ζήτησε αξιολόγηση εκπαιδευτικών και αλλαγή ή κατάργηση των Πανελλαδικών - Νέα ενημέρωση: 21:15

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση στην Ελλάδα, στην οποία αναφέρεται ότι οι 99 από τους 100 μαθητές της Γ΄ Λυκείου είτε πηγαίνουν φροντιστήριο, είτε κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα.

Μάλιστα σύμφωνα με την έκθεση, οι επόμενες δύο χώρες που βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα με τις χώρες όπου ανθεί η παραπαιδεία είναι η Κορέα με το 90% να καταφεύγουν στα φροντιστήρια και η Κίνα, όπου το ποσοστό είναι 85%.

Η πρόεδρος του προσωπικού του ΟΟΣΑ, Γκαμπριέλα Ράμος, η οποία παρουσίασε την έκθεση, ζήτησε να υπάρξει καλύτερη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία. Όπως είπε οι διαδικασίες αξιολόγησης θα πρέπει να δημιουργηθούν σε στενή συνεργασία με τους καθηγητές και τα συνδικάτα, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μη θεωρήσουν ότι πρόκειται για μια τιμωρητική διαδικασία.

Ζήτησε ακόμα την ενίσχυση των θέσεων των διευθυντών στα σχολεία, επιμένοντας στη μεγαλύτερη αυτονομία του σε όλα τα επίπεδα, αλλά και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Ο ΟΟΣΑ τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η χρηματοδότηση για την εκπαίδευση, καθώς ο προϋπολογισμός για την Παιδεία την τελευταία δεκαετία μειώθηκε κατά 36%.

Όσον αφορά στις Πανελλαδικές, σημείωσε ότι είναι αναγκαία η αλλαγή ή ακόμα και η κατάργησή τους, προτείνοντας ένα σύστημα, στο οποίο οι μαθητές θα εξετάζονται παραπάνω από μια φορές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και όχι μόνο μια φορά στο τέλος της χρονιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top