Ο καιρός δεν ευνοεί την επιχείρηση ανέλκυσης του Mirage στη Σκύρο

Τα βήματα των ερευνών - Νέα ενημέρωση 20:55

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, φαίνεται πως θα καθυστερήσει η επιχείρηση ανέλκυσης των συντριμμιών και του καταγραφέα πρόσκρουσης του Mirage 2000-5. Η επιχείρηση αναμενόταν να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Στο σημείο που εντοπίστηκε το ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης του μοιραίου Mirage 2000-5 πνέουν άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Aύριο ξεκινά η επιχείρηση ανέλκυσης των συντριμμιών του Mirage που συνετρίβη στο Αιγαίο

Το ωκεανογραφικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), που έχει ήδη καταπλεύσει στο λιμάνι της Σκύρου από την Κρήτη, αναμένει τη βελτίωση των συνθηκών για να ξεκινήσει την επιχείρηση ανέλκυσης των συντριμμιών.

Τα βήματα των ερευνών

Πρώτα θα γίνει μια βαθυμετρία με πολλαπλές δέσμες, ώστε να δουν το βάθος της περιοχής.

Στη συνέχεια θα γίνει μορφολογική αποτύπωση της περιοχής και μετά θα καθελκύσουν ένα μικρό υποβρύχιο για να εντοπίσει τα συντρίμμια, ώστε να μπορεί να γίνει ανέλκυση.

Ξεκινά επιχείρηση ανέλκυσης του μοιραίου Mirage με κυβερνήτη τον Γιώργο Μπαλταδώρο

To μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, συνετρίβη πριν από μια εβδομάδα (στις 12 Απριλίου) στο Αιγαίο, παρασέρνοντας στον θάνατο τον 34χρονη Σμηναγό, Γιώργο Μπαλταδώρο.

Πλέον, όλοι περιμένουν να δουν τον καταγραφέα πτήσης ώστε να εξακριβωθούν οι αιτίες του δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή σε έναν από τους πιο άξιους και ικανούς πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top