Ξεκινά επιχείρηση ανέλκυσης του μοιραίου Mirage με κυβερνήτη τον Γιώργο Μπαλταδώρο

Σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών από την Κρήτη κατευθύνεται στη θαλάσσια περιοχή της Σκύρου - Νέα ενημέρωση: 20:30

Δείτε το βίντεο από την επιτυχημένη αποστολή ανέλκυσης του F-16 από το σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ το 2016

Σε εφαρμογή μπαίνει επιχείρηση ανέλκυσης του μοιραίου Mirage 2000- 5, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Σκύρου, την Πέμπτη 12 Απριλίου. Σκοπός είναι να χυθεί φως στα αίτια που προκάλεσαν την πτώση και τη συντριβή του μαχητικού, που οδήγησε στον θάνατο τον Έλληνα πιλότο, Γιώργο Μπαλταδώρο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μεταδίδει το e-kriti.gr, σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) αναμένεται να αποπλεύσει από την Κρήτη, με τελικό προορισμό το σημείο που έπεσε το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι απαντήσεις για την αεροπορική τραγωδία που αναζητά η οικογένεια του Σμηναγού, η Πολεμική Αεροπορία αλλά και ενδιαφέρεται να μάθει όλη η Ελλάδα, ίσως βρίσκονται στα συντρίμμια του αεροσκάφους. Το μεγαλύτερο τμήμα του βρίσκεται σε βάθος 800 μέτρων, ενώ κομμάτια του έχουν «απλωθεί» σε μια ακτίνα που υπολογίζεται στα 400 μέτρα.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως και σε αυτή την αποστολή, οι ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ θα χρησιμοποιήσουν ηχοβολιστικά και τηλεχειριζόμενα οχήματα, προκειμένου να φτάσουν στο μαχητικό, να το καταγράψουν και στη συνέχεια – αν είναι εφικτό - να το ανελκύσουν.

Η ανέλκυση F-16 νότια της Κρήτης το 2016

Το ΕΛΚΕΘΕ είχε πραγματοποιήσει ανέλκυση αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, το 2016.

Συγκεκριμένα, είχε ανελκύσει από βάθος περίπου 1.000 μέτρων, τμήματα αεροσκάφους F-16 Blk 52+, το οποίο είχε καταπέσει εξαιτίας μηχανικής βλάβης στις 4 Δεκεμβρίου 2014. Το πλήρωμα τότε είχε κάνει χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων και είχε διασωθεί. Η αποστολή διήρκησε από την Τρίτη 28 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016.

Το αεροσκάφος ανήκε στη δύναμη της 343 Μοίρας και είχε απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής αποστολής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top