Το τελευταίο τηλεφώνημα του ήρωα σμηναγού στη γυναίκα του: «Να προσέχεις, ο Θεός μαζί σου»

Σε τραγική κατάσταση η γυναίκα, η οποία πήγε στο ΓΝΑ για να αναγνωρίσει τη σορό του

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται από χθες η σύζυγος του ήρωα σμηναγού, Γιώργου Μπαλταδώρου, του κυβερνήτη του μοιραίου Mirage 2000-5 το οποίο συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου.

Στο σπίτι τους στην Πετρούπολη, όπου η ελληνική σημαία κυμματίζει στο μπαλκόνι, από νωρίς το πρωί περνούν φίλοι και συγγενείς, ενώ τα συλλυπητήριά του εξέφρασε στη σύζυγο του σμηναγού ο Αρχηγός ΓΕΑ.

Εκεί και ο πάτερ Γεώργιος, ο πνευματικός του ζευγαριού και ο άνθρωπος που τους πάντρεψε το 2007. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο τηλεφώνησε η Μαρία μόλις έμαθε ότι συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος στην Σκύρο, χωρίς ακόμα να έχει μάθει τα μαύρα μαντάτα.

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος, ο οποίος μίλησε με τον πατέρα Γεώργιο, κάθισε μαζί με τη σύζυγο του Γ. Μπαλταδώρου για τρεις ώρες και της κρατούσε το χέρι, προσπαθώντας να της δώσει παρηγοριά.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο ιερέας, η Μαρία είχε μιλήσει με τον άτυχο σμηναγό ελάχιστα λεπτά πριν απογειωθεί για την επιχείρηση αναχαίτισης που έμελλε να είναι η τελευταία.

«Να προσέχεις, ο Θεός μαζί σου», του είπε με την αγωνία να διακρίνεται στον τόνο της φωνής της όπως κάθε φορά που ο Γιώργος προετοιμαζόταν για μια τέτοια πτήση.

Αυτή η φορά όμως ήταν η τελευταία που άκουγε τη φωνή του, με τους χειρότερους εφιάλτες της να βγαίνουν αληθινοί.

Τώρα θα πρέπει να βρει δύναμη και σθένος για να στηρίξει τα δύο της παιδιά που έμειναν ορφανά στην ευαίσθητη ηλικία των 8 και έξι ετών.

Το μαχητικό της ελληνικής αεροπορίας συνετρίβη το μεσημέρι της 12ης Απριλίου μετά από επιχείρηση αναχαίτισης και λίγα λεπτά πριν από την προσγείωσή του στην 135 Σμηναρχία της Σκύρου. 

Η σορός του 34χρονου σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου εντοπίστηκε από αλιευτικό σκάφος της Σκύρου, ενώ η κηδεία του θα γίνει αύριο στη γενέτειρά του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top