Βρώμα και δυσοσμία στο Αίγιο - "Πνίγηκαν" από τα σκουπίδια οι κάτοικοι

Επικίνδυνη και απελπιστική η κατάσταση έξω από σχολεία, παιδικές χαρές και καταστήματα

Τα σκουπίδια "σκέπασαν" το Αίγιο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι ο Δήμος Αιγιαλείας. Οι δρόμοι έχουν "πλημμυρίσει" από σκουπίδια. Η ατμόσφαιρα στην πόλη είναι αποπνικτική.  Τα απορρίμματα δημιουργούν μια τεράστια εστία μολύνσεων και δυσοσμίας, βάζοντας σε κίνδυνο τους πολίτες. Σε πανικό γονείς και επιχειρηματίες που βλέπουν τους κάδους να ξεχειλίζουν έξω από σχολεία και καταστήματα τους τελευταίους δύο μήνες.

Εύλογη είναι η αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας του Αιγίου. Αναγνώστρια του star.gr και κάτοικος της περιοχής κάνει έκκληση για βοήθεια. Οι φωτογραφίες που μας έστειλε "μιλούν" από μόνες τους. 

Τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο, όπως λένε οι κάτοικοι. Χθες, ασκήθηκε ποινική δίωξη με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και υποβάθμισης περιβάλλοντος κατ'εξακολούθησιν,  από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου κατά του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα filodimos.gr, ο δήμαρχος μόλις πληροφορήθηκε για την δίωξη παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου και αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα αργότερα. Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε λίγες μέρες στο αρμόδιο δικαστήριο. 

Το πρόβλημα δημιουργείται, καθώς η νομοθεσία επιτρέπει εναπόθεση απορριμμάτων μόνο εντός ορίων Περιφέρειας. Έτσι λοιπόν, "κολλάει" η συμφωνία που έχει γίνει για προσωρινή μεταφορά των σκουπιδιών σε ΧΥΤΑ της Φθιώτιδας. 

 

Ρεπορτάζ: Θεόδωρος Καραμάτσικος 

t.karamatsikos@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top