Clue Story- Κόμικ: Ένα ευχάριστο διδακτικό «ταξίδι» στο διάστημα μέσω μιας εφαρμογής

Για μικρά και μεγάλα παιδιά - Τι λέει ο δημιουργός στο star.gr

Ένα διδακτικό «ταξίδι» στο διάστημα μέσω μιας εφαρμογής

O δημιουργός της start up «Clue Story» δίνει συνέχεια στο παιχνίδι και στη φαντασία, απευθυνόμενος αυτή τη φορά σε παιδιά ή σε όσους νιώθουν έτσι!  Ο Πάρις Περάκης παρουσιάζει στους θαυμαστές των γρίφων, το «Clue Story – Κόμικ», μια νέα ιστορία για ακόμη περισσότερη διαδραστική ανάγνωση.

Ουσιαστικά, ο χρήστης της εφαρμογής έχει τη δυνατότητα μέσω των γρίφων να κάνει ένα ευχάριστο διδακτικό «ταξίδι»! Πρωταγωνιστές, ο Ερμής, ένα νεαρό παιδί που φοβάται το σκοτάδι κι ένας μικρός εξωγήινος. Θα καταφέρουν μαζί κατά το ταξίδι τους στο διάστημα, να προσπεράσουν τα εμπόδια και να σώσουν τον πλανήτη "Αγάπη"¨;

Clue Story: "Διαδραστική" ανάγνωση μέσω μιας εφαρμογής - Ιδανική και για όσους δε διαβάζουν βιβλία

Τι είναι το «Clue Story- Κόμικ»;

Πρόκειται για μια ελληνική, αλληγορική ιστορία με γρίφους, η οποία υπάρχει σε έντυπη μορφή αλλά και σε μορφή μιας νέας εφαρμογής/παιχνιδιού για κινητές συσκευές. 

«Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό, διδακτικό ταξίδι στο διάστημα που παρέχει ενδιαφέρουσες γνώσεις, ακονίζει το μυαλό μέσω των γρίφων και των έξυπνων δραστηριοτήτων και κυρίως περνά πολλαπλά μηνύματα στον αναγνώστη, ο οποίος μπορεί να είναι ένα νεαρό παιδί ή ακόμη και κάποιος ενήλικος με ζωντανό το παιδί μέσα του» λέει ο Πάρις Περάκης στο star.gr.

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται;

Οι γρίφοι και οι δοκιμασίες συνάδουν σε ηλικίες άνω των πέντε ετών, ωστόσο όπως λέει ο ίδιος: «στόχος μου είναι να το διαβάσουν και να το βιώσουν πρώτα οι γονείς, με σκοπό να κατανοηθεί πλήρως το βαθύτερο νόημα της ιστορίας και να γίνει η αφορμή για μια εποικοδομητική συζήτηση γονέα-παιδιού μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού ή την ανάγνωση του κόμικ».

 

Ποια είναι τα ηθικά διδάγματα που μπορεί να πάρει ένα παιδί από το Clue Story-Κόμικ;

«Ένας από τους ήρωες της ιστορίας είναι ένας νεαρός εξωγήινος που καταλήγει τυχαία στη Γη, στην προσπάθειά του να διαφύγει από τον δικό του πλανήτη, ο οποίος δέχεται επίθεση και μοιραία αλληλεπιδρά με έναν γήινο. Είναι σαφής ο παραλληλισμός του εξωγήινου με το προσφυγόπουλο ή το διαφορετικό παιδί που αντιμετωπίζει την περιθωριοποίηση ή τον εκφοβισμό λόγω της διαφορετικότητάς του» εξηγεί ο δημιουργός του «Clue Story- Κόμικ».

 

Ο έτερος πρωταγωνιστής, ο Ερμής, ένα νεαρό παιδί που φοβάται το σκοτάδι, αποφασίζει να ξεπεράσει τον φόβο του για να βοηθήσει τον μικρό εξωγήινο να σώσει τον πλανήτη του. Αποδέχεται την διαφορετικότητά του και έτσι βιώνει μια αληθινή φιλία που θα καταλήξει σε μια όμορφη περιπέτεια στους 8 πλανήτες του Ηλιακού συστήματος και σε ένα μακρινό, φανταστικό Γαλαξία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μαθαίνουν την αξία της συνεργασίας ώστε να καταφέρουν να προσπεράσουν τα εμπόδια, τους γρίφους και τις δοκιμασίες που θα τους φέρουν πιο κοντά στον τελικό στόχο, τη διάσωση του πλανήτη "Αγάπη".

Πού μπορεί να το βρει κανείς;

Η Εφαρμογή Android παρέχεται σε δύο επεισόδια. Μπορείτε να κατεβάσετε το πρώτο επεισόδιο εντελώς δωρεάν μέσω του Playstore, ενώ η έντυπη έκδοση είναι διαθέσιμη για παραγγελία στο επίσημο site.

της Σοφίας Βάγκα

email: svagka@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top