Θεσσαλονίκη: Έθαψαν νεκρό πάνω από... άλλο νεκρό!

Δεν μπορούν οι συγγενείς του να μεταφέρουν τα οστά στον οικογενειακό τους τάφο

Αναρίθμητα είναι τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά αυτό που συνέβη στο νεκροταφείο του Φίλυρου στη Θεσσαλονίκη είναι εντυπωσιακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς ενός νεκρού που είχε ταφεί εδώ και καιρό στα δημοτικά κοιμητήρια του Φιλύρου ήθελαν να μεταφέρουν τα οστά του στον οικογενειακό τους τάφο στη Νάουσα.

Αυτό όμως δεν μπορούσε να γίνει, καθώς πάνω από τον συγκεκριμένο νεκρό, έχει ταφεί εκ παραδρομής άλλος.

Οι αρμόδιοι του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, μιας και το πρόβλημα εκτός από πρακτικό είναι και νομικό. Ο νόμος προβλέπει ότι η ανακομιδή των οστών των νεκρών που έχουν ταφεί στα δημοτικά νεκροταφεία, ενεργείται μετά την παρέλευση τριετίας από την ταφή. Η μεταφορά πριν από την εκπνοή της τριετίας μάλιστα μπορεί να γίνει μόνο μετά από άδεια του εισαγγελέα.

Οι εκπρόσωποι του δήμου θα μεταβούν σήμερα στα κοιμητήρια, ώστε να επιχειρηθεί η εκταφή της σορού που προορίζεται για μεταφορά, χωρίς να πειράξουν τη σορό που βρίσκεται από πάνω, με την παρουσία εισαγγελέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top