Στο δρόμο βγαίνουν οι κάτοικοι σε Κηφισιά και Διόνυσο για τα διόδια σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη

Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Στους δρόμους οι κάτοικοι σε Αγ. Στέφανο και Βαρυμπόμπη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 από τις 11:00 έως τις 13:00 θα πραγματοποιήσουν οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου, στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης, ενάντια στη λειτουργία σταθμών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.

Με κοινή τους ανακοίνωση, οι δυο Δήμοι αναφέρουν πως η πρόσφατη έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα οδηγήσει στην εγκατάσταση διοδίων με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών.

Όπως τονίζουν, αυτό αποτελεί πρόβλημα για τους κατοίκους των περιοχών:

 

«Υποβαθμίζει τη ζωή όλων μας, καθώς διοχετεύεται η υπερτοπική κυκλοφορία των οχημάτων εντός του Δήμου, χωρίς να έχει γίνει τίποτα για την κατασκευή επαρκούς παράπλευρου οδικού δικτύου. Επιβαρύνει οικονομικά κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες. Καθιστά τον Δήμο Διονύσου και τον Δήμο Κηφισιάς τις μοναδικές αστικές περιοχές του Λεκανοπεδίου που θα πληρώνουν διόδια για τη χρήση της εθνικής οδού (οι όποιες εξαιρέσεις θα είναι επισφαλείς, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπούν)», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Τι ζητούν οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου

 

Τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης ώστε να αποτραπεί οριστικά η τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων (πλευρικών, ηλεκτρονικών κλπ.) στους ανωτέρω κόμβους. 

Να σημειώσουμε, πως οι Δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου κ.κ. Γιώργος Θωμάκος και Διονύσης Ζαμάνης χρησιμοποιώντας όλα τα νομικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους κατέθεσαν ήδη αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής , της σχετικής απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top