Μάχη για τη ζωή του δίνει ο επιχειρηματίας που πυροβολήθηκε στο σπίτι του – Κρίσιμη, αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του

Τρίτο 24ωρο νοσηλείας στην εντατική

Το τρίτο 24ωρο νοσηλείας του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» διανύει ο 52χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος πυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά από διαρρήκτες, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Ο επιχειρηματίας υποβλήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας σε σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις σε θώρακα, ήπαρ και δεξιό νεφρό και από τότε νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Διαβάστε επίσης: Σύζυγος 52χρονου επιχειρηματία: «Μου λέγανε: Βούλωσέ το. Κάνε αυτό που σου λέμε»

Οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά η κατάστασή του και του χορηγήθηκαν περισσότερες από 20 μονάδες αίματος.

Σύμφωνα με το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν, υποβλήθηκε και σε διορθωτικές επεμβάσεις σηπτικής φύσεως, ενώ χρειάστηκε να υποστηριχθεί εκτός από την αναπνευστική και η νεφρική του λειτουργία.

Όπως κατέθεσε η σύζυγος του επιχειρηματία οι δύο διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι τους στην Κηφισιά, φώναζαν και τους έβριζαν στα ελληνικά. Χτύπησαν με λοστό τον επιχειρηματία στο κεφάλι και φώναζαν στη σύζυγό του:

«Θα σας σκοτώσουμε. Σκάσε, βούλωσέ το! Μη φωνάζετε, κάντε ό,τι λέμε».

Στη συνέχεια, βλέποντας ότι δεν μπορούν να ακινητοποιήσουν τον 52χρονο, ο ένας από τους δύο ληστές τον πυροβόλησε τρεις φορές σχεδόν εξ επαφής.

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες είχαν παρακολουθήσει το σπίτι του επιχειρηματία πριν το διαρρήξουν και γνώριζαν ότι δεν έχει συναγερμό και σύστημα ασφαλείας.

Πολύ πιθανόν μάλιστα να νάρκωσαν τον σκύλο της οικογένειας, καθώς δεν αντέδρασε καθόλου στην εισβολή των ληστών, ενώ πάντοτε γάβγιζε όταν πλησίαζε το σπίτι κάποιος άγνωστος.

Τέλος η αστυνομία θα πραγματοποιήσει αναπαράσταση – αυτοψία στο σπίτι του 52χρονου και οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν την πορεία που έκαναν οι δράστες μέσα και έξω από τη μεζονέτα, ώστε να αναζητήσουν αποτυπώματα και DNA.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top