Κηφισιά: Σε πολύ καλό δρόμο η σύλληψη των δραστών που πυροβόλησαν τον επιχειρηματία – Πώς έγινε η συμπλοκή

Πρόκειται πιθανότατα για αλλοδαπούς που μιλούν καλά ελληνικά - Τι αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ

Έτσι έγινε η συμπλοκή στο σπίτι του επιχειρηματία

«Σε πολύ καλό δρόμο» είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που πυροβόλησαν τον 52χρονο επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, λίγο μετά τις 5 το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες είναι «πιθανότατα αλλοδαποί, που μιλούν καλά ελληνικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κηφισιά: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον 52χρονο επιχειρηματία που πυροβολήθηκε από ληστές – Είναι με μηχανική υποστήριξη

Κρίσιμη η κατάσταση του επιχειρηματία που πυροβολήθηκε από ληστές στην Κηφισιά – Ήθελαν να πάρουν ομήρους οι δράστες

ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ Η ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ

 

Οι δυο αδίστακτοι δράστες, εισέβαλαν στο σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία, φορώντας κουκούλες.

Προηγουμένως είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου και απ΄ότι φαίνεται γνώριζαν πως το σπίτι δε διέθετε ούτε κάμερες ούτε αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Μόλις ο επιχειρηματίας τους αντιλήφθηκε, εκείνοι έγιναν ιδιαίτερα βίαιοι. Ο 52χρονος σηκώθηκε από το κρεβάτι του και αντέδρασε με το που τους είδε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή.

Οι δράστες τον χτύπησαν με διαρρηκτικό εργαλείο στο κεφάλι, μπροστά στα μάτια της έντρομηε συζύγου του, η οποία έδωσε σε κατάσταση-σοκ μια πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς, σχετικά με τη βίαιη συμπεριφορά των δύο αδίστακτων κακοποιών. Αμέσως μετά, οι δράστες πυροβόλησαν πισώπλατα τον επιχειρηματία και τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία εντόπισε στο σημείο τρεις κάλυκες από 9άρι πιστόλι, που έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης.

Σημειώνεται ακόμη, ότι το ένα από τα παιδιά του επιχειρηματία, ο 18χρονος γιός του και η οικιακή βοηθός, που βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της εισβολής των κακοποιών, κατέθεσαν ότι άκουσαν φωνές και στη συνέχεια πυροβολισμούς.

ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

 

Μάχη για τη ζωή του δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γεννηματάς» ο 52χρονος επιχειρηματία. Αυτό είναι το δεύτερο 24ωρο μετά τον τραυματισμό του και τη διακομιδή του στο νοσοκομείο ενώ μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί σε δυο πολύ σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο διοικητής του νοσοκομείου «Γεννηματάς», Βασίλης Κεκερής, δήλωσε:

«Μετά το εργώδες πρωινό χειρουργείο που έγινε, διενεργήθη αξονική τομογραφία. Αυτή έδειξε κάποιο πρόβλημα υγείας που είχε ως αφετηρία το νεφρό του, μπήκε στο χειρουργείο για 2η φορά, έγινε δεξιά νεφρεκτομή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται με μηχανική υποστήριξη αναπνοής σε βαθιά καταστολή στη ΜΕΘ και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη».

Όπως είπε ο κύριος Κεκερής, «γίνονται τα πάντα από τους γιατρούς μας και τους νοσηλευτές μας.Τα χειρουργεία ήταν απολύτως επιτυχημένα για την ανάσχεση της αιμορραγίας η οποία ήταν μεγάλη. Ο άνθρωπος ήρθε εδώ με μεγάλα προβλήματα σταθεροποίησης και ανάταξης/ανάνηψης λόγω της μεγάλης αιμορραγίας που είχε προηγηθεί».

Ωστόσο τόνισε πως είναι «κρίσιμες οι επόμενες ώρες» καθώς έχουν πληγεί ζωτικά όργανα όπως το ήπαρ, ο θώρακας και η σπονδυλική στήλη, ενώ όλος ο οργανισμός του έχει καταπονηθεί από τις βαριές επεμβάσεις.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top