Κηφισιά: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον 52χρονο επιχειρηματία που πυροβολήθηκε από ληστές – Είναι με μηχανική υποστήριξη

Βρίσκεται σε βαθιά καταστολή στην Εντατική – Καταπονημένος ο οργανισμός του από τις βαριές επεμβάσεις που έγιναν

Κηφισιά: Σε βαθιά καταστολή ο 52χρονος επιχειρηματίας

Μάχη για τη ζωή του δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γεννηματάς» ο 52χρονος επιχειρηματίας ο οποίος πυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά από ληστές, στις 5 το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας.

Αυτό είναι το δεύτερο 24ωρο μετά τον τραυματισμό του και τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Ο 52χρονος υπεβλήθη σε δυο πολύ σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις.

Η πρώτη πολύωρη επέμβαση (διήρκεσε περίπου 9 ώρες) πραγματοποιήθηκε στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα, ενώ ακολούθησε και δεύτερη σοβαρή επέμβαση, κατά την οποία του αφαίρεσαν το δεξί νεφρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρίσιμη η κατάσταση του επιχειρηματία που πυροβολήθηκε από ληστές στην Κηφισιά – Ήθελαν να πάρουν ομήρους οι δράστες

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ

 

Ο επιχειρηματίας χθες μπήκε στο χειρουργείο για 2η φορά, έγινε δεξιά νεφρεκτομή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται με μηχανική υποστήριξη αναπνοής σε βαθιά καταστολή στη ΜΕΘ ενώ η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη.

Τα χειρουργεία χαρακτηρίζονται "απολύτως επιτυχημένα" από τους γιατρούς, καθώς βοήθησαν στην ανάσχεση της αιμορραγίας η οποία ήταν μεγάλη. 

Ωστόσο οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες καθώς έχουν πληγεί ζωτικά όργανα όπως το ήπαρ, ο θώρακας και η σπονδυλική στήλη, ενώ όλος ο οργανισμός του έχει καταπονηθεί από τις βαριές επεμβάσεις.

ΗΘΕΛΑΝ ΟΜΗΡΟΥΣ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ

 

Αναλυτές της ΕΛΑΣ προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των δύο διαρρηκτών από τα λίγα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους.

Αυτό που περιμένουν τώρα οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες είναι τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας για τους δύο κάλυκες από το πιστόλι των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν, ενώ αναζητούν ίχνη DNA και αποτυπώματα.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται οι πρόσφατες αποφυλακίσεις διαρρηκτών που δρούσαν στο παρελθόν στην περιοχή και ταιριάζουν με την πρώτη περιγραφή της συζύγου για τους δύο δράστες, οι οποίοι σύμφωνα με την ίδια ήταν μετρίου αναστήματος, με μαύρα ρούχα και μιλούσαν άπταιστα ελληνικά.

Επίσης ερευνώνται εξονυχιστικά πλάνα που έχουν καταγράψει τα συστήματα κλειστού κυκλώματος των γειτονικών σπιτιών και καταστημάτων, για να διαπιστωθεί το μέσο διαφυγής των δραστών, αλλά και το δρομολόγιό τους.

Μυστήριο αποτελεί προς το παρόν για την αστυνομία και η επιλογή των δραστών να μπουν μέσα στο υπνοδωμάτιο του επιχειρηματία, όπου γνώριζαν ότι κοιμάται μαζί με τη σύζυγό του.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας δεν αποκλείουν οι δράστες να ήθελαν να κρατήσουν όμηρο το ζευγάρι και να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα και αντικείμενα αξίας με απειλές και με βία.

Εκτιμούν επίσης, ότι η επιλογή του σπιτιού δεν ήταν τυχαία, καθώς φέρεται να γνώριζαν ότι η μεζονέτα του 52χρονου δεν διέθετε σύστημα συναγερμού ή κάμερα, ενώ δεν αποκλείουν κάποιοι να είχαν δώσει πληροφορίες για τον επιχειρηματία στους διαρρήκτες με το 9αρι πιστόλι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top