Απίστευτο: Για 4η ημέρα χωρίς νερό το μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλονίκης!

Την… κατανόηση του κοινού ζητά η ΕΥΑΘ

Απίστευτο: Για 4η ημέρα χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη

Τεράστια προβλήματα στη ζωή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης αλλά και στην οικονομική δραστηριότητα προκαλεί το γεγονός ότι για τέταρτη ημέρα  παραμένουν τα προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης παρά το γεγονός ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη που είχε υποστεί ο αγωγός που υδροδοτεί την πόλη από την Αραβησσό!

Σύμφωνα με το thestival.gr oι εργασίες ολοκληρώθηκαν χτες το μεσημέρι και στη συνέχεια άρχισε η μεταφορά νερού στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι υγιεινολογικοί έλεγχοι για την καθαρότητα του νερού.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, το νερό δεν είχε την ποιότητα που θα έπρεπε για να μεταφερθεί στα νοικοκυριά κι έτσι αποφασίστηκε να σταματήσει η υδροδότηση από την Αραβησσσό για να συνεχιστεί ο καθαρισμός.

H ΕΥΑΘ αναφέρει :

«Συνεχίζονται αυτήν την ώρα οι διαδικασίες καθαρισμού του νερού της Αραβησσού στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου λόγω υψηλής θολότητας.

Η τροφοδοσία του αντλιοστασίου γίνεται ομαλά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών στον κεντρικό αγωγό, ωστόσο ο υγιεινολογικός έλεγχος και ο καθαρισμός του νερού επιβάλλεται να συνεχιστούν μέχρι να εξασφαλιστούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο όρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό που τροφοδοτεί το δίκτυο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος είναι απολύτως ασφαλές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού, για τα οποία η ΕΥΑΘ ζητά την κατανόηση του κοινού.

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του αγωγού και ξεκίνησε η τροφοδοσία του με νερό των πηγών. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το νερό ήταν διαθέσιμο στο αντλιοστάσιο Δενδροπόταμου. Αυτήν την ώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της ΕΥΑΘ συνεχίζει τις προσπάθειες για διοχέτευση του νερού στο δίκτυο της πόλης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top