Η Αφρικανική σκόνη φεύγει για να… ξανάρθει - Νέο κύμα από την Τετάρτη

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν – Πώς να προστατευθείτε

Αποπνικτική ήταν τη Δευτέρα η ατμόσφαιρα στην Αττική με την αφρικανική σκόνη να καλύπτει το λεκανοπέδιο από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι κάτοικοι ανέπνεαν με δυσκολία. Από αύριο όμως, η ατμόσφαιρα στην Αττική θα αρχίσει να «καθαρίζει», με τη σκόνη να μεταφέρεται (ξανά) στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, νέο κύμα σκόνης σκόνης θα επισκεφθεί τη χώρα μας από τη Σαχάρα την Τετάρτη ενώ το φαινόμενο θα μας ταλαιπωρεί μέχρι και το τέλος της εβδομάδας:

«Θα ξεκινήσει να καθαρίζει την Τρίτη στην Αττική και στα περισσότερα μέρη της Ηπειρωτικής χώρας θα έχει καθαρίσει, θα παραμείνει όμως αυξημένη συγκέντρωση σκόνης στις νότιες νησιωτικές περιοχές, Κρήτη και Δωδεκάνησα και νότιες Κυκλάδες. Απ΄ ότι γνωρίζουμε δεν είναι τοξική, δημιουργεί όμως προβλήματα» δήλωσε στο Star ο Κώστας Λαγουβάρδος, ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η αφρικανική σκόνη σκέπασε την Αθήνα - Θολό τοπίο και αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα

Η μέγιστη τιμη των σωματιδίων στην Αττική έφτασε σήμερα τα 424 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, ενώ στην Κρήτη ξεπέρασαν τα 370 όταν το επιτρεπτό όριο είναι τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Η Κρήτη αναμένεται να ταλαιπωρηθεί και τις επόμενες μέρες.

ΧΡΗΣΙΜΟ TIP ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ:

 

Το σημαντικό είναι να εισπνέει κάποιος από τη μύτη και όχι από το στόμα. Αν χρειαστεί να κυκλοφορήσει κάποιος άνθρωπος υψηλού κινδύνου να φοράει μάσκα ή μαντήλι, ενώ καλό είναι να μην κάνουν αθλήματα τα μικρά παιδιά σε εξωτερικούς χώρους.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top