Ολονύχτια μάχη με τους δυνατούς ανέμους: Πύρινα μέτωπα σε Αυλώνα, Χανιά και Ηλεία

Έκκληση από την Πυροσβεστική σε όσους καίνε υπολείμματα καλλιεργειών -Πρώτη ενημέρωση: 22:23

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους έδωσαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής σε Αυλώνα, Χανιά και Ηλεία.

Στον Αυλώνα η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Βούτημα, η οποία είναι πολύ δύσβατη.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 24 οχήματα με 55 πυροσβέστες, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη αλλά και ερπυστριοφόρο για να ανοίγουν ζώνες και δρόμους. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η πυρκαγιά – η οποία οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος – τέθηκε σε έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί, εξάλλου, η φωτιά που ξέσπασε χθες στους Αγίους Αποστόλους Ηλείας. Η φωτιά προκλήθηκε όταν τρία άτομα, τα οποία συνελήφθησαν, προσπάθησαν να κάψουν υπολείμματα καλλιεργειών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ξέσπασαν άλλες δύο πυρκαγιές στην περιοχή, σε Άσπρα Σπίτια και Αρχαία Ολυμπία, οι οποίες κατασβέστηκαν. 

Δύσκολη είναι η κατάσταση, τέλος, στην Κρήτη όπου οι άνεμοι είναι θυελλώδεις. Η φωτιά στον Κίσσαμο Χανίων είναι υπό έλεγχο ωστόσο υπάρχει ο φόβος αναζωπυρώσεων εξαιτίας των ανέμων, ενώ συνολικά βρίσκονται ανοικτά 20 μέτωπα στο νησί.

Συνολικά, η πυροσβεστική ήρθε το τελευταίο 24ωρο αντιμέτωπη με 130 δασικές πυρκαγιές.

Έκκληση από την Πυροσβεστική σε όσους καίνε υπολείμματα καλλιεργειών

Ανακοίνωση-έκκληση με την οποία προειδοποιεί τους πολίτες που κάνουν καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία (ΠΥ) Χανίων.

Η ΠΟΥ καλεί τους πολίτες να μην κάνουν χρήση φωτιάς για αγροτικές εργασίες τις  με υψηλές θερμοκρασίες ή/και δυνατό άνεμο και μετά από κάθε αγροτική εργασία να απλώνουν, να διαβρέχουν και να καλύπτουν (με δική τους ευθύνη), επαρκώς την τέφρα / στάχτη που απομένει, ώστε να σβήνει τελείως.

 

* Φωτογραφία αρχείου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top