Ρεπορτάζ STAR: Αυτά είναι τα κόλπα των επιτήδειων που εξαπατούν ηλικιωμένους!

Δείτε το βίντεο

Οι ηλικιωμένοι έχουν μπει στο στόχαστρο των κακοποιών, οι οποίοι με διάφορα τεχνάσματα, υποδυόμενοι τεχνικούς και υπαλλήλους, τους εξαπατούν και τους ξαφρίζουν. Το STAR και ο Γιάννης Σωτηρόπουλος συνομίλησε με θύματα και αποκάλυψαν τα κόλπα των επιτήδειων.

«Μου είπε είσαι η μητέρα του τάδε;" Με όνομα, επίθετο, όλα τα ήξεραν. "Εσείς ποιός είστε;" του είπα και μου απάντησε: "Ο φοροτεχνικός του γιού σας...» είπε ένα θύμα στην κάμερα,

Υποδυόμενος τον φοροτεχνικό και με το πρόσχημα ότι ο γιός της χρωστάει κάποια χρήματα, η ανυποψίαστη ηλικιωμένη από τα Κάτω Πατήσια είναι ένα ακόμη θύμα σπείρας επιτήδειων, που εξαπατούν και κλέβουν ηλικιωμένους στο δρόμο με διάφορα προσχήματα.   

Ένα άλλο κόλπο των επιτήδειων είναι να υποδύονται τους τεχνικούς συντήρησης των ασανσέρ. Τελευταίο κρούσμα σε πολυκατοικία στη Νέα Σμύρνη.

Στα χέρια των αστυνομικών της Λαμίας πιάστηκαν δύο Ρομά, οι οποίοι υποδυόμενοι άλλοτε τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και άλλοτε τους πλανόδιους πωλητές έμπαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων και με τη μέθοδο της απασχόλησης τους άρπαζαν τις λιγοστές οικονομίες τους. Ένα από τα πολλά θύματα τους, μια ηλικιωμένη από το Μοσχοχώρι, είχε μιλήσει στο star κεντρικής ελλάδας.

Η αστυνομία συνιστά στους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και δύσπιστοι σε άτομα που υποδύονται δημοσίους υπαλλήλους και φίλους συγγενικών τους προσώπων, οι οποίοι δήθεν θέλουν να ρυθμίσουν οφειλές τους.

 

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top