Οδιπορικό Star: Χωριό - φάντασμα η Πιαλεία από τις κατολισθήσεις

Εγκατέλειψαν τα σπίτια τους οι κάτοικοι

Σοκάρουν οι εικόνες από τα σπίτια που  έχουν ρήγματα στους τοίχους, ενώ μάλιστα κάποια έχουν αρχίσει να καταρρέουν με τους ανθρώπους, να προσπαθούν να μαζέψουν  όπως-όπως τα υπάρχοντά τους, μήπως καταφέρουν να  σώσουν ό,τι περισσότερο μπορούν.

Με τον τρόμο των κατολισθήσεων να τους κυριεύει, οι κάτοικοι του χωριού Πιαλείας του δήμου Πύλης Τρικάλων εγκαταλείπουν από χθες το βράδυ τα σπίτια τους.

Στον οικισμό της Αλπίνας,  έχουν δημιουργηθεί νέα μεγάλα ρήγματα , ενώ ο δρόμος προς την τοποθεσία Λάβρος έχει κοπεί από τις κατολισθήσεις και τα ρήγματα σε πολλά σημεία.

Σήμερα εκκενώθηκαν και άλλα δύο σπίτια στον ίδιο οικισμό, αφού  δημιουργήθηκαν ρήγματα κοντά σ’ αυτά. Στο ρέμα που περνά κάτω ακριβώς από τα αναφερόμενα σπίτια, έχουν πέσει μεγάλα πλατάνια, με τεράστιο σύστημα ριζών.

Επίσης, αποκολλήθηκαν μεγάλοι βράχοι κοντά στο σημείο που υπάρχει η εξέλιξη του φαινομένου. Η ανησυχία των κατοίκων είναι πλέον, η κατολίσθηση που παρασέρνει τα πάντα στο διάβα της, να μην περάσει το μεγάλο ρέμα.

Οι κάτοικοι φανερά τρομαγμένοι και απογοητευμένοι, είδαν την περιουσία τους να χάνετε από την μία στιγμή στην άλλη 

«Είμαι  συγκινημένος ζήσαμε εδώ πολλά χρόνια με τους γονείς με τη φτώχεια!  Τρέμει η γη από χθες όταν έσπασαν τα νερά ταρακουνήθηκε όλη η περιοχή», λέει ο Στέφανος Ντακος, κάτοικος.

Σημειώνεται, ότι η οροσειρά του Κόζιακα που εκτείνεται ακριβώς από πάνω σε μεγάλο ύψος, είναι γεμάτη χιόνι και όλα αυτά τα νερά που θα απορρέουν από το λιώσιμο του χιονιού, θα εισέρχονται στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, ο οποίος έχει αλλάξει και πιθανότατα η κατάσταση να επιδεινωθεί.

Μετά από τη σημερινή επίσκεψη των τοπικών αρμόδιων υπηρεσιών, την Πέμπτη αναμένεται και κλιμάκιο του υπουργείου για γενική εκτίμηση της κατάστασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top