Να εξεταστεί το αίτημα του Κ. Γιαγτζόγλου ζητάει ο δικηγόρος του

Αίτημα για την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλού έκανε ο φερόμενος αποστολέας του τρομοδέματος

O κατηγορούμενος φέρεται ως αποστολέας του τρομοδέματος

Ο δικηγόρος του Κωσταντίνου Γιατζόγλου ,εκφράζει με ανακοίνωση του , πως  δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις που έγιναν από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο πρόσωπο του κρατούμενου  για την μεταγωγή του στις φύλακες Κορυδαλλού, αιτία που προκάλεσε μάλιστα αναταραχή το προηγούμενο  Σάββατο στη φυλακή , ενώ ζητεί άμεσα να εξέταστεί η αίτηση του για μεταγωγή  από τις φυλακές Λάρισας .

Υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος φέρεται ως αποστολέας του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Όπως τονίζει  ο δικηγόρος  του ενώ ο κρατούμενος  κάνει εδώ και μέρες απεργία πείνας και δίψας  «το υπουργείο Δικαιοσύνης διαμηνύει ότι «γίνονται προσπάθειες η ΚΕΜ να συνεδριάσει μέχρι την Παρασκευή», κάτι που –αν ισχύει- θα φέρει σε οριακή θέση έναν κρατούμενο ο οποίος ήδη έχει χάσει το 10% του σωματικού του βάρους και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του ή να κινδυνεύσει η ζωή του».

Δείτε ολόκληρη την  ανακοίνωση:

«Παρά την ρητή διαβεβαίωση που είχαμε το Σάββατο, 24.2.2018, από τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες ότι η αίτηση μεταγωγής του εντολέα μου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές Λάρισας στις φυλακές Κορυδαλλού θα εξεταζόταν χθες, Δευτέρα 26.2.2018 ή το πολύ σήμερα Τρίτη. Παρά το γεγονός ότι οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού ανέστειλαν την κινητοποίησή τους με αίτημα την επιστροφή του Κ. Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό, μετά και την σαφή δέσμευση για άμεση εξέταση του αιτήματός του. Παρά το γεγονός ότι η αίτηση και τα δικαιολογητικά του βρίσκονται στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) του υπουργείου Δικαιοσύνης από χθες, Δευτέρα. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να ενημερωθούμε επίσημα για το αν τελικά η ΚΕΜ θα συνεδριάσει σήμερα για να εξετάσει το αίτημα του Κ. Γιαγτζόγλου. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος κάνει απεργία πείνας από τις 21.2.2018 και δίψας από τις 25.2.2018 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κατάσταση της υγείας του. Παρά όλα τα ανωτέρω, το υπουργείο Δικαιοσύνης διαμηνύει ότι «γίνονται προσπάθειες η ΚΕΜ να συνεδριάσει μέχρι την Παρασκευή», κάτι που –αν ισχύει- θα φέρει σε οριακή θέση έναν κρατούμενο ο οποίος ήδη έχει χάσει το 10% του σωματικού του βάρους και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του ή να κινδυνεύσει η ζωή του. Καλώ τους αρμόδιους του υπουργείου Δικαιοσύνης να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για την άμεση εξέταση της αίτησης του Κ. Γιαγτζόγλου, τηρώντας την σχετική δέσμευσή τους.

 

Γιώργος Κακαρνιάς Δικηγόρος Αθηνών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top