"Εγκλωβισμένος" στην Αργεντινή ο Έλληνας ορειβάτης Παναγιώτης Κοτρωνάρος

Ηγείτο της ορειβατικής αποστολής στην οποία έχασε τη ζωή του ο Δημήτρης Κωνσταντίνου

Παραμένει στην Μεντόζα της Αργεντινής ο ορειβάτης Παναγιώτης Κοτρωνάρος, εν αναμονή της έκδοσης της δικαστικής απόφασης για το αν είχε ευθύνη ή όχι για το θάνατο του συνοδοιπόρου του, Δημήτρη Κωνσταντίνου στην προσπάθεια τους να κατακτήσουν την ψηλότερη κορυφή της Αμερικής.

Έφθασε εκεί τον Δεκέμβριο προκειμένου να κατακτήσει εκείνος κι η ομάδα του την υψηλότερη κορυφή της Αμερικής.  Δυστυχώς, ο 58χρονος συνοδοιπόρος του, Δημήτρης Κωνσταντίνου, νευροχειρουργός από την Πάτρα, έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να αγγίξει τα 6.900 μέτρα!

Η σορός του άτυχου γιατρού έμεινε 5 ημέρες στο βουνό! Τελικά επαναπατρίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα! Στην κηδεία του όμως δεν έδωσε το παρών ο αδερφικός του φίλος και συνοδοιπόρος, Δημήτρης Κοτρωνάρος κι αυτό γιατί ακόμα βρίσκεται στην Αργεντινή. Οι εισαγγελικές αρχές δεν του επιτρέπουν την έξοδο από τη χώρα. Κρατούν το διαβατήριό του έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες για το θάνατο του γιατρού. Βέβαια οι ώρες που περνάει ο έμπειρος ορειβάτης είναι δύσκολες, καθώς όπως είπε ο ίδιος, τελειώνουν σιγά σιγά τα χρήματά του. Σε επικοινωνία που είχε το Star μαζί του, μας ενημέρωσε ότι με τη βοήθεια της Πρεσβείας και με τον ντόρο που προκλήθηκε, σε λίγες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και ο ίδιος θα επιστρέψει στην Ελλάδα, πιθανόν έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top