Το Star στα Ίμια: Ηρεμία στην περιοχή μετά το επεισόδιο - «Μύγα» χαρακτήρισε την Ελλάδα σύμβουλος του Ερντογάν

Απειλούν ευθέως οι Τούρκοι

Τετελεσμένα στο Αιγαίο δημιούργησαν οι Τούρκοι γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια αφού οι Έλληνες ψαράδες δηλώνουν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, πως δεν τους επιτρέπεται πια το ψάρεμα εκεί. Ψύχραιμη στάση κρατά η Αθήνα την ώρα όμως που ο σύμβουλος του Ερντογάν, Μπουλούτ Γιγίτ απειλεί ευθέως δηλώνοντας πως η Τουρκία είναι «γίγαντας και η Ελλάδα… μύγα».

«Νιώθω αυτό το σφίξιμο και τρόμο για να μην συμβεί κάτι ανάλογο. Το βιώνω τόσο από την πλευρά την εθνική αλλά και από την πλευρά των γονέων, των συγγενών».

Είναι η αδερφή του ήρωα Χριστόδουλου Καραθανάση που έχασε τη ζωή του στα Ίμια και παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις από χθες καθώς ξύπνησαν άσχημες μνήμες. Ωστόσο σήμερα στην περιοχή των νησίδων τα πράγματα είναι πιο ήρεμα.

Ηρεμία σήμερα στα Ίμια

 

Μετά τη χθεσινή προκλητικότητα σήμερα επικρατεί αποκλιμάκωση λόγω των ανέμων.

«Αν υπάρχει παραβίαση και η άλλη πλευρά παραβιάζει. Για να μην γίνονται αυτές οι παραβιάσεις δεν πρέπει να είναι προσεκτική μόνο η Τουρκία», είπε σχετικά ο Τούρκος Πρωθυπουργός Γιλντιρίμ.

Όπως θα δείτε στις αποκλειστικές εικόνες του Star, δεν υπάρχει ίχνος πλοίου στις βραχονησίδες σήμερα το απόγευμα. Δείτε όμως πόσο διαφορετική ήταν χθες η εικόνα ακριβώς την ίδια ώρα. Η τουρκική ακταιωρός βρισκόταν ανάμεσα στα Ίμια ενώ  άλλες δύο έπλεαν  περιμετρικά.

Το ΝΑΤΟ και τους Ευρωπαίους συμμάχους ενημέρωσε ο Πάνος Καμμένος

 

Ο Πάνος Καμμένος που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ενημέρωσε τους πάντες για την προκλητική συμπεριφορά της γείτονος:  «Είχα την δυνατότητα να επιδείξω οπτικοακουστικό υλικό το οποίο πέραν πάσης αμφισβητήσεως καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό. Αναμένω τις αντιδράσεις των συμμάχων».

Ευθείες απειλές από τους Τούρκους

 

«Σήμερα υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά που δε μπορεί η Ελλάδα να τα βάλει με την Τουρκία, είναι σαν ένας γίγαντας να τα βάλει με μια μύγα», ανέφερε ο σύμβουλος του Ερντογάν, Μπουλούτ Γιγίτ.

Απαγορευμένο το ψάρεμα στα Ίμια

 

Προβληματισμένοι οι Έλληνες ψαράδες της Καλύμνου παρακολουθούν τις εξελίξεις. Όπως λένε στον απεσταλμένο του Star Λάμπρο Δεμερτζή, τίποτα δεν είναι πια όπως παλιά στην περιοχή αφού οι Τούρκοι έχουν δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο.

Ανεπιθύμητοι είναι ωστόσο πλέον και οι Τούρκοι τουρίστες στην Κάλυμνο.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα  εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top