Αυτοψία Star: Βρεφονηπιοκόμος καταγγέλλει κακοποιήσεις παιδιών σε βρεφονηπιακό σταθμό

Τους τραβούσαν τα μαλλιά και τα γύριζαν μπρούμυτα

Κατάθεση στην αστυνομία έδωσε το πρωί η βρεφονηπιοκόμος που κατήγγειλε ότι σε βρεφικό σταθμό του Δήμου Ασπροπύργου κακοποιούσαν δίχρονα παιδάκια, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την αναζήτηση ευθυνών. Σύμφωνα με την ίδια τα παιδιά ζούσαν ένα μαρτύριο.

 

 

 

Φίλερ  «Έδερναν τα παιδιά»

 

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα :  Τραβάγαν τη μπλούζα, τα μαλλάκια τραβάγανε. Τα γυρίζανε μπρούμυτα για να μην ακούγεται το κλάμα τους. Μαλακισμένα, μπάσταρδα.  Δεν είπες ποτέ «τι είναι αυτά που κάνετε;» - Έχω πει. Η κατάθεση μου υπάρχει. - Και οι τρεις; (βρεφονηπιοκόμοι)  Ναι.  Εγώ πριν δύο χρόνια μίλησα και πολλοί κάνανε πίσω από τη δουλειά.

 

Το 2016 δύο κοπέλες οι οποίες έκαναν την πρακτική τους στον συγκεκριμένο βρεφικό σταθμό επικοινώνησαν με τους γονείς όπως μας λένε οι ίδιοι και τους είπαν ότι τα παιδιά τους υφίστανται καθημερινά μια βάρβαρη συμπεριφορά τόσο από την διευθύντρια του σχολείου όσο και από τις δύο βρεφονηπιοκόμους.

 

Φίλερ « Το παιδί μου υπέφερε»

 

Σύμφωνα με τον πατέρα του θύματος  τόνισε δήλωσε πως:  Είχαν λεκτική βία στα παιδιά. Πτώματα, βρωμιάρικα, μαλακισμένα και πάει λέγοντας. Το πιο δύσκολο είναι η ψυχολογική βία που περνάει το παιδί αυτό, που δεν μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα του, δεν μπορεί να μιλήσει. Το είχανε τραβήξει (το παιδί) από το μανίκι του λέγανε ότι είναι βρωμιάρης, ότι ήταν πτώμα.

 

Είναι ο πατέρας ενός μικρού αγοριού ο οποίος άκουσε σοκαρισμένος να του λένε πως το δίχρονο παιδάκι του ζει την απόλυτη φρίκη, όπως καταγγέλει, μέσα στον βρεφικό σταθμό του δήμου Ασπροπύργου. Η διευθύντρια του σχολείου πριν από λίγες ημέρες μεταφέρθηκε σε άλλο παιδικό σταθμό.

 

Δήμος  Ασπροπυργου : "Δεν αποδείχθηκε τίποτα "

 

Ο Δήμαρχος Ασπρόπυργου σε δηλώσεις του είπε πως:    Έλειξε η μετάταξη της και γύρισε στο δήμο. Διερευνήθηκε εκ θεμελίων η όλη καταγγελία και δεν αποδείχθηκε τίποτα.

 

Το ότι έκανε μια ΕΔΕ και μπήκε στο αρχείο και απέστειλε το πόρισμα επιρρίπτοντας ευθύνη στις δύο ασκούμενες πρακτικής εξάσκησης και όχι σε μια ιδιαιτέρως σε βάθος έρευνα, εμένα προσωπικά ως δημοσιογράφο δεν μου λεει κάτι. Οι καταγγελίες των γονέων είναι πραγματικά σοκαριστικές.

 

 
«Πνιγόταν το παιδί μου από αγκάθι στο λαιμό και οι βρεφονηπιοκόμοι αδιαφορούσαν

Σύμφωνα με την μητέρα τόνισε πως:  Την πετάει έξω σε μένα και μου λέει «ορίστε έτσι ασταμάτητα κλαιει δύο ώρες». Την παίρνω στα χέρια και βλέπω ότι πνίγεται το κοριτσάκι. Μου λένε «το μεσημέρι έχουν φάει ψάρι» και λέω «μάλλον μπήκε το αγκάθι». Ξεκίνησαν να μου φωνάζουν «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση». Πήγα στο γιατρό και της έβγαλε το αγκάθι. Εγώ δεν έχω κανένα παράπονο, ούτε έχω δει κάτι στο παιδί μου.

 
Η απάντηση της βρεφονηπιοκόμου: «Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά, δεν έχω δει κάτι τέτοιο».

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την αναζήτηση ευθυνών, οι γονείς που καταγγέλουν ότι τα παιδιά τους υπέφεραν στα χέρια των βρεφονηπιοκόμων και πήγαιναν κάθε μέρα με κλάματα στο σχολείο, θα περάσουν το κατώφλι της ΓΑΔΑ για να δώσουν καταθέσεις.

 

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο Κοινωφελούς Επιχείρησης τονίζει πως:  «Το έχει αναλάβει η δικαιοσύνη το θέμα, εμείς έχουμε απολυτη εμπιστοσύνη γιατί είμαστε καθαροι και δεν φοβόμαστε τίποτα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top