Βγήκε από τις φυλακές ο Δ. Κουφοντίνας - Οργή από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Χαμογελαστός έπεσε στις αγκαλιές των φίλων του - Για κανονικότητα μίλησε η συνήγορός του - Νέα ενημέρωση: 21:10

Πέντε λεπτά μετά τις 09:00 άνοιξε η πύλη των φυλακών Κορυδαλλού και βγήκε χαμογελαστός ο εκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά από την ομόφωνη έγκριση της δεύτερης 48ωρης άδειάς του από το συμβούλιο των φυλακών. 

Διαβάστε επίσης: Βγαίνει σήμερα από τις φυλακές ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Δεύτερη άδεια μέσα σε τρεις μήνες

Νέα άδεια για τον Κουφοντίνα – Πανηγυρίζει ο Ρουβίκωνας – Πίκρα και οργή στα θύματα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, το 45άρι της τρομοκρατικής οργάνωσης, έπεσε στις αγκαλιές φίλων που τον περίμεναν έξω από τις φυλακές και αμέσως μετά επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο όπου τον περίμενε ο γιος του για να πάνε στο σπίτι τους στον Βαρνάβα. 

Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή την Κυριακή και να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές την ημέρα. 

Για την άδεια του Κουφοντίνα, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 16 φορές ισόβια για 11 δολοφονίες, πανηγύρισε την Πέμπτη ο "Ρουβίκωνας", αποκαλώντας τον "αγωνιστή πρότυπο", ενώ και αυτή τη φορά, έντονες ήταν οι αντιδράσεις τόσο από τις οικογένειες των θυμάτων, όσο και από την Αμερικανική Πρεσβεία. 

«Θα ήθελα να ξεκινήσω με κάποια νέα που έχουν έρθει από την Ελλάδα σήμερα και θα ήθελα να πω ότι θέλουμε να καταδικάσουμε την απελευθέρωση ενός καταδικασθέντος τρομοκράτη. Το όνομά του είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Απελευθερώθηκε για ένα διήμερο από μια ελληνική φυλακή. Είναι καταδικασμένος τρομοκράτης. Είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία 11 πολιτών – μελών του προσωπικού των πρεσβειών της Βρετανίας, της Τουρκία και των Ηνωμένων Πολιτειών. Τον απελευθέρωσαν για ένα διήμερο βάση ειδικού προγράμματος. Το έκαναν και πριν από τρεις μήνες. Θεμελιωδώς πιστεύουμε ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν αξίζουν διακοπές από τη φυλακή. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές μας ανησυχίες για την απόφαση στην ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του αντίστοιχου υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ.

 

Σε δηλώσεις της, η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, έκανε λόγο για «κανονικότητα», την οποία θα πρέπει να καταλάβουν και οι δημοσιογραφοι:

 

«Είναι στα πλαίσια μια κανονικότητας και κανονικότητα σημαίνει εφαρμογή του νόμου», είπε η κυρία Κούρτοβικ, προσθέτοντας: «Ελπίζω στο μέλλον, ότι θα το αντιληφθείτε κι εσείς ως μια κανονικότητα, ώστε να μη χρειάζεται να είστε εδώ».

«Δε χρειάζεται κάθε φορά που παίρνει άδεια, να τον δικάζετε εσείς στα κανάλια», πρόσθεσε η κυρία Κούρτοβικ.

Ερωτηθείσα τέλος για τις αντιδράσεις των οικογενειών των θυμάτων, η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα σχολίασε ότι «ο νόμος δεν προβλέπει ότι οι οικογένειες των θυμάτων μιας πράξης, μιας ενέργειας, έχουν λόγο στη συνέχιση της κράτησης ενός κρατούμενου».

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top