Βγαίνει σήμερα από τις φυλακές ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Δεύτερη άδεια μέσα σε τρεις μήνες

Θα επιστρέψει το πρωί της Κυριακής – «Θερμή» υποδοχή ετοιμάζει ο Ρουβίκωνας, καταδικάζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Δεύτερη άδεια μέσα σε διάστημα τριών μηνών παίρνει σήμερα από τις φυλακές ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο δολοφόνος της «17Ν» και καταδικασμένος σε 16 φορές ισόβια, αναμένεται να βγει σήμερα στις 9 το πρωί και να επιστρέψει στις 9 το πρωί της Κυριακής.

Τον πολυισοβίτη, που έχει καταδικαστεί για 11 δολοφονίες, θα υποδεχτούν μέλη του «Ρουβίκωνα» και άλλων συλλογικοτήτων.

Για την άδεια του μεκαλάρη της τρομοκρατικής οργάνωσης πανηγυρίζει με διθυραμβικά σχόλια το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης: «Αύριο το πρωί στις 9 υποδεχόμαστε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού τον αγωνιστή ΠΡΟΤΥΠΟ Δημήτρη Κουφοντίνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα άδεια για τον Κουφοντίνα – Πανηγυρίζει ο Ρουβίκωνας – Πίκρα και οργή στα θύματα

Ομόφωνη η απόφαση για τη δεύτερη άδεια του Κουφοντίνα

Kώστας Μπακογιάννης: Η οικογενειακή φωτογραφία με την οποία σχολίασε τη νέα άδεια του Κουφοντίνα

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

 

Όπως και κατά την πρώτη του άδεια από τις φυλακές, έτσι και αυτή τη φορά, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το αντίστοιχο υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ, καταδίκασε τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, δηλώνοντας πως καταδικασμένοι δολοφόνοι δεν τη δικαιούνται.

 

 

Μέσω της εκπροσώπου του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έκρυψε την οργή του, λέγοντας:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω με κάποια νέα που έχουν έρθει από την Ελλάδα σήμερα και θα ήθελα να πω ότι θέλουμε να καταδικάσουμε την απελευθέρωση ενός καταδικασθέντος τρομοκράτη. Το όνομά του είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Απελευθερώθηκε για ένα διήμερο από μια ελληνική φυλακή. Είναι καταδικασμένος τρομοκράτης. Είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία 11 πολιτών – μελών του προσωπικού των πρεσβειών της Βρετανίας, της Τουρκία και των Ηνωμένων Πολιτειών. Τον απελευθέρωσαν για ένα διήμερο βάση ειδικού προγράμματος. Το έκαναν και πριν από τρεις μήνες. Θεμελιωδώς πιστεύουμε ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν αξίζουν διακοπές από τη φυλακή. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές μας ανησυχίες για την απόφαση στην ελληνική κυβέρνηση». 

 

ENTONH ANΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

«Είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς έναν αμετανόητο κατάδικο τρομοκράτη να ξαναβγαίνει έτσι από τη φυλακή. Σεβόμαστε την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη όμως για μια ακόμη φορά, η μνήμη των θυμάτων τρομοκρατίας και τα συναισθήματα των οικογενειών τους προσβάλλονται βάναυσα» δήλωσε η Κέιτ ΣμιΘ, Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top