Κων/νος Φρουζής: «Δεν έχω δώσει χρήματα σε πολιτικούς - Είμαι πολύ ήσυχος με τη συνείδηση μου»

Προστατευόμενος μάρτυρας: «Ο Φρουζής δε γνωρίζει να χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή»

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται από χθες το διαβατήριο του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή, καθώς μετά τη δίωξη που του έχει ασκηθεί, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει δώσει χρήματα σε πολιτικούς και υποστηρίζει πως έχει ήσυχη τη συνείδηση του.

Φρουζής: «Δεν έχω δώσει ποτέ χρήματα σε κανέναν»

«Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι έχω δώσει ποτέ χρήματα σε πολιτικούς ή άλλους υπεύθυνους σε άλλα πόστα. Πρώτη φορά άκουσα το όνομα μου τη Δευτέρα, όταν βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση. Ακούω και διαβάζω ότι είναι 3 στελέχη - υπάλληλοι της Novartis, (οι προστατευόμενοι μάρτυρες), άρα συμπεραίνω ότι ξέρει (η εταιρία) αν είναι άτομα της Novartis» δήλωσε ο ίδιος στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

Προστατευόμενος μάρτυρας: «Ο Φρουζής δε γνωρίζει να χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή»

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, ο άνθρωπος - κλειδί της υπόθεσης Novartis, σύμφωνα με τον προστατευόμενο μάρτυρα, Μάξιμο Σαράφη, δε γνωρίζει να χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και όλες οι επικοινωνίες του γινόταν μέσω sms.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε χθες στο STAR και την Κάτια Μακρή, ενώ ισχυρίζεται ότι γνώριζε για την έρευνα από τα Χριστούγεννα του 2016. «Προσωπικά για να σας είμαι ειλικρινής είμαι πολύ ήσυχος με τη συνείδηση μου οπότε δεν είχα και το άγχος να τρέχω και να ρωτάω συνεχώς, αφού δε μάθαινα» επισημαίνει ο Φρουζής.

Σύμφωνα με την προστατευόμενη μάρτυρα Κατερίνα Κελέση, ο Κωνσταντίνος Φρουζής είχε πολλές φορές αλαζονική συμπεριφορά.

«Ο Φρουζής απευθυνόμενος στους συνεργάτες του και στο ΔΣ της εταιρίας είχε πει ότι η κυβέρνηση κάνει ότι θέλει η Νovartis και ότι ο ίδιος έχει απευθείας επαφές με την τρόικα προκειμένου να εξασφαλίσει το βέλτιστο όφελος για τη Νovartis»

Η Κατερίνα Κελέση κατέθεσε επίσης ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis είχε πλούσιους φίλους εκτός Ελλάδος για να τον βοηθήσουν όταν χρειαστεί.

«Γνωρίζω ότι ο κ. Φρουζής ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό και διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό σε Ελβετική Τράπεζα με αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό. Επίσης διατηρεί γνωριμίες με ισχυρούς ανθρώπους στο εξωτερικό, που λόγω της μεγάλης οικονομικής τους επιφάνειας θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να διαφύγει»

Φρουζής: «Κάποιους από τους πολιτικούς που είναι στη λίστα δεν τους έχω συναντήσει ποτέ»

«Δεν υπάρχουν πονηρά ραντεβού. Εγώ σαν ΣΦΕΕ είχα την υποχρέωση και τον ρόλο και ήταν στη δουλειά μου μέσα να δω, όχι μόνο αυτούς που ήταν στη λίστα μέσα και πολύ περισσότερους»

Ο προστατευόμενος μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης από τη μεριά του, υποστήριξε ότι ο κ. Φρουζής ήθελε συμμαχίες.

«Ο Φρουζής αναφέρει ότι χρειάζεται συμμαχίες από όλα τα πολιτικά κόμματα και τους σχετικούς τομεάρχες υγείας διότι διέβλεπε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα ήταν κυβέρνηση συνεργασίας»

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top