Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα: Ρίγη συγκίνησης για την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη

Υπό τους ήχους του τραγουδιού «σώπα όπου να’ναι θα σημάνουν οι καμπάνες» ξεκίνησε την ομιλία του - Νέα ενημέρωση 15.26

Ξεκίνησε το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος υπό το γνωστό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη   «σώπα όπου να’ναι  θα σημάνουν οι καμπάνες»  και με την παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων κόσμου.     

«Αδέλφια μου, φασίστες, τρομοκράτες, ναζιστές, αναρχικοί, τραμπούκοι. Θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους, οι αριστεριστές που χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ… Για να μιλήσω με λόγια σταράτα, πατριωτικά και ασυμβίβαστα. Όμως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή. Όπως εσύ με δίδαξες σε όλη μου τη ζωή, κυρίαρχε…» ξεκίνησε  ο κ.  Θεοδωράκης την ομιλία του  αναφερόμενος ειρωνικά σε όσους πέταξαν μπογιές στο σπίτι του, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες και στην κυβέρνηση, αλλά και αφιερώνοντας την ομιλία του στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.     

«Θα παραμείνω πιστός στους προγόνους μας που δίδαξαν την θυσία για την πατρίδα»  συνέχισε ο μουσικοσυνθέτης υπό το σύνθημα «Γερά, στα χνάρια του Μελά!»   

Πρόσθεσε ο  Μίκης Θεοδωράκης:  «Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου.  Ναι, είμαι πατριώτης διεθνιστής και περιφρονώ  τον φασισμό σε όλες του τις μορφές και προπάντων την πιο επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη. Σαν αυτή με τις ομαδούλες των εξτρεμιστών που είναι σκέτοι τρομοκράτες. Σαν αυτή των μειοψηφιών που μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας, οχυρωμένοι πίσω από τις εκλογικές αλχημείες των πολιτικών. Θλιβερές αποφύσεις ενός συστήματος που μας πονά γιατί πεθαίνει και το ξέρει. Και γι’ αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».

Ζήτησε ο Μίκης Θεοδωράκης: «Να μην θεωρήσουμε ποτέ ότι υπάρχει μία άλλη, μία νόθα Μακεδονία. Αν το κάνουμε είναι σα να βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια».      

Όπως επισήμανε, «τα Σκόπια, με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν την επέκταση των συνόρων τους σε βάρος των δικών μας. Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας. Με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών και να έχουν την αντίληψη πως είναι απόγονοι του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με μια κολοσσιαία προπαγάνδα παρέσυραν σε αυτή τη γελοιότητα σημαντικό αριθμό χωρών». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top