Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Τα αγροτικά μπλόκα σε διάφορες περιοχές της χώρας πολλαπλασιάζονται καθημερινά, καθώς οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους επιδιώκοντας φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, οι οποίες είναι όπως υποστηρίζουν απαραίτητες για την επιβίωση του κλάδου τους.

Οι αγρότες των Χανίων και του Ρεθύμνου φωνάζουν συνθήματα και απειλούν να κόψουν την Κρήτη στα δύο. Την ίδια ώρα, σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν ήδη στηθεί 14 μπλόκα και τα τρακτέρ ζεσταίνουν τις μηχανές τους.

Μέχρι στιγμής οι τελευταίοι που έχουν μπει στον χορό είναι οι αγρότες του Αμυνταίου της Φλώρινας, οι οποίοι παρέταξαν τα οχήματα τους κατά μήκος της εθνικής οδού και τηρούν στάση αναμονής ενόψει των εξελίξεων. Χθες βγήκαν επίσης στον δρόμο τα τρακτέρ στην Ανθήλη Φθιώτιδας και στον Δομοκό.

«Μειώνεται το αφορολόγητο, έρχεται η επιβολή των ασφαλιστικών εισφορών να μην συμπεριλαμβάνεται στα έξοδά μας, το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο, κάθε χρόνο πραγματικά απλησίαστα τα πάντα, ό,τι εφόδιο παίρνουμε, με ότι χρειαζόμαστε, χωρίς όμως να ανεβαίνουν οι τιμές, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων οι οποίες είναι άριμες, είναι με στερητικό άλφα σε όλη την Ελλάδα» δήλωσε η Διαμάντω Κρητικού, Πρόεδρος του Αγροτικού  Συλλόγου Αμύνταιου.

Σε πρώτη φάση οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν την Πέμπτη, οπότε αγρότες από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν στη Θεσσαλονίκη για να υψώσουν τη φωνή της διαμαρτυρίας τους στο πλαίσιο της έκθεσης Agrotica.

«Έχουμε βάλει λεωφορείο δωρεάν, θα ξεκινήσει από την έκθεση της Λαμίας. Από την πρώτη Φεβρουαρίου ξεκινούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών και δεν ξέρουμε ποια μορφή θα έχουν. Όλα είναι στο τραπέζι» δήλωσε ο Γιάννης Συλαίος,  Πρόεδρος του Αγροτικού Παμφιωτικού Συλλόγου.

Δύο μέρες αργότερα, το Σάββατο, αναμένεται νέο αγροτικό συλλαλητήριο στην συμπρωτεύουσα.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου εδώ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top