Με μπλουζάκι με τη «Μεγάλη Αλβανία» μαθητής σε εγκαίνια αλβανικού σχολείου στην Κρήτη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα Χανιά

Εγκαίνια έκανε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου το πρώτο αλβανικό σχολείο στην Παλαιόχωρα Χανίων, γεγονός στο οποίο αφιέρωσαν σελίδες επί σελίδων τα ΜΜΕ της Αλβανίας, παρουσιάζοντας φωτογραφίες από το σχολείο και από την εκδήλωση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στις ιστοσελίδες shigjeta.net και shqiperiaebashkuar.al χάρη στην πρωτοβουλία αυτή για τη λειτουργία του συκεκριμένου σχολείου, τα παιδιά των Αλβανών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα θα μπορούν να διδάσκονται τη μητρική τους γλώσσα.

Στα εγκαίνια μάλιστα παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής Αλβανός πρέσβης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμησή του για την πρωτοβουλία των ελληνικών αρχών και δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός ότι τώρα δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν σωστά την αλβανική γλώσσα.

Ωστόσο, αρνητική εντύπωση προκάλεσε φωτογραφία από τα εγκαίνια στο αλβανικό σχολείο στην Παλαιόχωρα, όπου φαίνεται ο αναπληρωτής πρέσβης της Αλβανίας να αγκαλιάζει ένα παιδί που φορά μπλούζα με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας», στον οποίο περιλαμβάνονται και ελληνικά εδάφη, ενώ από πάνω φαρδιά πλατιά φαίνεται η ημερομηνία ανεξαρτησίας της Αλβανίας.

Οι φωτογραφίες αυτές προκάλεσαν σάλο στην τοπική κοινωνία των Χανίων, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που τονίζουν ότι τα εγκαίνια του σχολείου χρησιμοποιήθηκαν ακόμα μία φορά για να προβληθεί ο αλυτρωτισμός των Αλβανών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top