Έρευνα Star: Ψυχική ασθένεια ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια - Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Ένα στα πέντε ελληνόπουλα είναι εθισμένο στο Internet

Σε ψυχική ασθένεια έχει εξελιχθεί ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια και τη χρήση του διαδικτύου. Οι γονείς στην Ελλάδα της κρίσης επεμβαίνουν δυστυχώς όταν είναι πλέον πολύ αργά.

Ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας αποφάσισε το 2018 να εντάξει την συνεχή ενασχόληση με τα βιντεοπαιχνίδια στον κατάλογο με τις ψυχικές νόσους. Τα ελληνόπουλα βρίσκονται ψηλά στη λίστα των παιδιών που εθίζονται στο Internet.

1 στα 5 ελληνόπουλα ηλικίας 6-12 ετών έχει κινητό τηλέφωνο. Μέσα από τα κινητά, τα τάμπλετ και τους σταθερούς υπολογιστές σερφάρει στο Internet το 78% των παιδιών ηλικίας 5-12 ετών και 89,3% των παιδιών ηλικίας 10-12 ετών.

Στον τομέα εθισμού στο διαδίκτυο του ΚΕΘΕΑ οι υπεύθυνοι ακούν τα συνεχή παράπονα γονιών και καθηγητών.

 «Από την εκπαιδευτική κοινότητα φαίνεται να υπάρχουν αρκετά παιδιά τα οποία την επόμενη μέρα δείχνουν ότι έχουν ξενυχτήσει και κυρίως με παιχνίδια στρατηγικής», λέει ο Αχιλλέας Ρούσσος, κοινωνικός λειτουργός ΚΕΘΕΑ.

Αργούν να επέμβουν οι γονείς στον εθισμό των παιδιών

 

Δυστυχώς οι Έλληνες γονείς σε περίοδο κρίσης αντιλαμβάνονται με καθυστέρηση το πρόβλημα εθισμού των παιδιών τους.

Και τότε τι κάνουν κύριε Ρούσσο;

«Το μεγάλο θέμα για τους γονείς είναι πως το παιδί μου είναι σπίτι αρα είμαι εντάξει, είμαι ασφαλής, το ελέγχω, ενώ η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική».

Πότε καταλαβαίνουμε ότι κάποιο παιδί είναι εθισμένο στα βιντεοπαιχνίδια;

 

Όταν εμφανίζει συμπτώματα όπως

-  Δυσφορία, εκνευρισμό και διέγερση,  όταν του αποστερείται η πρόσβαση στο βιντεοπαιχνίδι.

Μέτρο στη χρήση και επαγρύπνηση των γονιών συμβουλεύουν οι ειδικοί,  που βλέπουν τον ιντερνετισμό να εξελίσσεται σε μάστιγα για την ψυχική υγεία.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top