Νέο αίτημα για έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών από την Άγκυρα

Κατά τη συνάντηση που είχε ο υπ. Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης - Νέα Ενημέρωση: 24/01/18 16:48

Νέο αίτημα για έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, υπέβαλαν οι τουρκικές αρχές.

Το τουρκικό αίτημα δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί στις ελληνικές δικαστικές αρχές, καθώς μεταφράζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών τέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης επί τάπητος κατά τη συνάντηση που είχε ο υπ. Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Φυσικά και συζητήθηκε το θέμα των αξιωματικών. Τέθηκε το νομοθετικό πλαίσιο από την πλευρά μας και έγινε απολύτως κατανοητό από την τουρκική πλευρά. Όσον αφορά περαιτέρω το ζήτημα, τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης τις έχει εκφράσει ο Έλληνας πρωθυπουργός», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος μάλιστα αποδέχτηκε πρόσκληση να μεταβεί στην Τουρκία το προσεχές διάστημα. 

Ωστόσο, ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε γι' άλλη μια φορά ότι το θέμα της έκδοσής τους έχει κλείσει με την απόφαση του Αρείου Πάγου.

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top