Αποκλειστικό STAR: Πουλάνε ναρκωτικά σε μαθητές – Στήνουν καραούλι έξω από τα σχολεία στους Αμπελόκηπους

Μια ανάσα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

Συμμορίες που λυμαίνονται την περιοχή των Αμπελοκήπων διακινούν ναρκωτικά στα σχολεία της περιοχής. Μάλιστα ο σταθμός του μετρό έχει γίνει νέο στέκι των τοξικομανών προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους. Προβληματισμό βέβαια προκαλεί το γεγονός ότι όλα αυτά γίνονται μια ανάσα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σταθμός μετρό Αμπελοκήπων ή αλλιώς ; «Γκέτο τοξικομανών» λέει κάτοικος της περιοχής.

Το μεγάλο παζάρι των ουσιών στήνεται συνήθως τις μεσημεριανές ώρες, το αλισβερίσι όμως ανεβαίνει και προς τα επάνω που όπως βλέπετε υπάρχει ένα γηπεδάκι και ακριβώς δίπλα ένα σχολείο.

«Έρχονται στο διάλλειμα, μιλάνε σε πιτσιρίκια, E’ και ΣΤ’ Δημοτικού, τώρα τις τους προσφέρουν ένας Θεός ξέρει, συνήθως ναρκωτικά».

Ψάχνουν μέσα στους θάμνους και τα φυτά για τα ναρκωτικά που έχουν κρύψει. Μόλις βρουν την προμήθεια στήνουν καραούλι έξω από το σχολείο περιμένοντας τα διαλλείματα ή το σχόλασμα για να "ψαρέψουν" κάποιο ανήλικο θύμα.

«Έχω δει ναρκομανείς να έρχονται στο σχολείο και να προσπαθούν να δώσουν  ναρκωτικά σε παιδιά» λέει μαθητής. Αν αυτά αρνηθούν τότε: «βγάζουν μαχαίρια, αρπάζουν κινητά, μας περιμένουν στα στενά για να κλέψουν».

«Απίστευτα επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει για τα παιδιά μας, αν τους κινήσει την περιέργεια και το δοκιμάσουν; Να αντιδράσουν άμεσα οι αρχές» λέει μητέρα.

Οι αρχές φαίνεται να μην αντιδρούν  με αποτέλεσμα κάποια σχολεία να έχουν μετατραπεί σε φυλακές.

Και όλα αυτά μια ανάσα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Δυστυχώς οι καταγγελίες για ποινικά αδικήματα σε σχολικούς χώρους πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό.

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Κατερίνας Ρίστα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top