Δικηγόρος Σύλλογος Αθηνών: Ενισχύστε την ασφάλεια στα Δικαστήρια

Αφορμή αυτή τη φορά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην Ευελπίδων μεταξύ πολιτών

ΔΣΑ: Ενισχύστε την ασφάλεια στα Δικαστήρια

Να ληφθούν μέτρα σύντομα για την ενίσχυση της ασφάλειας στα Δικαστήρια ζητεί και πάλι ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας. Αφορμή αυτή τη φορά τα επεισόδια, που όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΔΣΑ, εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση: «δικηγόροι, δικαστές και πολίτες γίναμε σήμερα το πρωί μάρτυρες σκηνών βίας στα Δικαστήρια της Ευελπίδων όταν ομάδες πολιτών συνεπλάκησαν, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και σίδερα.  Τα επεισόδια,  από τα οποία κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα πολιτών, εξελίχθηκαν για πάνω από ένα τέταρτο της ώρας στον χώρο των Δικαστηρίων, χωρίς παρέμβαση της αστυνομίας η οποία ενεφανίσθη όταν σχεδόν αυτά τελείωναν»

Ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι σε ανύποπτο χρόνο, αντιπροσωπεία του είχε ζητήσει από τον  αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα την ενίσχυση  της ασφάλειας στους χώρους των Δικαστηρίων. 

«Δυστυχώς, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο και από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς δικηγόρων και πολιτών. Για μία ακόμα φορά, επισημαίνουμε προς τον αρμόδιο Υπουργό ότι θα πρέπει να ληφθούν ΆΜΕΣΑ μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο χώρο των Δικαστηρίων. Συγκεκριμένα μέτρα έχει προτείνει ο Δ.Σ.Α. στην τελευταία αυτή συνάντηση τα οποία και ζητάμε να εφαρμοστούν άμεσα» καταλήγει η ανακοίνωση . 
 
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top