Νόμιμη η κράτηση του Τούρκου αξιωματικού - Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των συνηγόρων του

Του είχε χορηγηθεί άσυλο αλλά στην πορεία ακυρώθηκε και συνελήφθη εκ νέου με απόφαση του Τμήματος Αλλοδαπών - Νέα ενημέρωση 16:05

Νόμιμη κρίθηκε η νέα κράτηση του Τούρκου συγκυβερνήτη από το Διοικητικό Πρωτοδικείο. O δικαστής, ο οποίος επικύρωσε αυτή την απόφαση, επεσήμανε ότι η παράταση της κράτησης γίνεται για λόγους εθνικής ασφαλείας αλλά και για λόγους προστασίας του ιδίου.

Το δικαστήριο, κρίνοντας ότι τηρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, απέρριψε τους ισχυρισμούς των συνηγόρων του αξιωματικού, αλλά και την πρόταση που υπέβαλαν για απελευθέρωσή του και υποχρεωτική διαμονή του σε συγκεκριμένη διεύθυνση ώστε να επιτηρείται από την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι είχε χορηγηθεί άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό αλλά στην πορεία ακυρώθηκε και συνελήφθη εκ νέου με απόφαση του Τμήματος Αλλοδαπών. 

Σύμφωνα με την απόφαση λοιπόν του διοικητικού πρωτοδικείου δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη το ανώτατο όριο της κράτησής του που είναι 18 μήνες, ενώ εφόσον δεν είναι εφικτή η απομάκρυνσή του από τη χώρα δεν παραβιάζεται το άρθρο 5 της ΕΣΔΑ.  Παράλληλα στις 15 Φεβρουαρίου θα εκδικαστεί το αίτημα του ελληνικού δημοσίου για παροχή ή μη ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προσβάλλει δικαστικά τη χορήγηση ασύλου από την αρμόδια Επιτροπή ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ασύλου και για τους άλλους.

Δείτε το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Στάθη

Δείτε το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top