Ο Αμβρόσιος καλεί σε ξεσηκωμό τους πιστούς για το Σκοπιανό

Ετοιμάζει συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Ο Αμβρόσιος καλεί σε ξεσηκωμό για το Σκοπιανό

Άγριες διαθέσεις φαίνεται να έχει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, ο οποίος κάλεσε τους πιστούς να ξεσηκωθούν για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Σε εκδήλωση, όπου παραβρέθηκε εξέφρασε την αγωνία και την ανησυχία του για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, καταδικάζοντας όλες εκείνες τις μεθοδεύσεις που όπως είπε θα οδηγήσουν σε μια λύση εις βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας και θα θέσουν σε κίνδυνο την εδαφική και εθνική της ακεραιότητα.

«Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, σας καλώ να ξεσηκωθούμε! Όλοι οι Αιγιαλείς! Για να μην μολυνθεί ακόμη περισσότερο η ιστορία μας», είπε ο μητροπολίτης, ανακοινώνοντας ότι οργανώνει συλλαλητήριο, στις 21 Ιανουαρίου.

«Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδος εδώ και 4.000 χρόνια. Η Εκκλησία μας έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου ''Μακεδονία'' ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της ''Μακεδονίας'», είπε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top