Οδοιπορικό STAR στη Φθιώτιδα: Σε φρούρια έχουν μετατρέψει τα σπίτια τους οι κάτοικοι

Οργιάζει η εγκληματικότητα στην περιοχή

Σε φρούρια έχουν μετατρέψει τα σπίτια τους οι κάτοικοι της Φθιώτιδας, καθώς η εγκληματικότητα στην περιοχή, οργιάζει. Στο οδοιπορικό του STAR και του Λάμπρου Δεμερτζή βλέπετε τις μαρτυρίες τους.

«Κατά τις 8.15 έφυγα και κατά τις 8.30 περίπου με πήρε τηλέφωνο η γειτόνισσα και μου λέει Νίκο έχω πάρει τηλέφωνο στην αστυνομία. Είναι μέσα στο σπίτι σου κάποιοι. Με το που γυρνάω είχε φτάσει ήδη η ΔΙΑΣ, δηλαδή σε 10 λεπτά ήταν τα παιδιά πραγματικά εκεί πέρα και τους είχαν πιάσει» περιγράφει κάτοικος της Ροδίτσας Φθιώτιδας.

Μ' ένα κλειδί για μπουλόνια ελαστικών οι δράστες προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα της μονοκατοικίας. Ωστόσο, δυσκολεύτηκαν κι έσπασαν το τζάμι του παραθύρου.

«Κάτι ντουλάπες ανοίξανε, κατεβάσανε ρούχα και τέτοια πράγματα και υλικές ζημιές που σπάσανε δηλαδή την πόρτα και το παράθυρο μέσα».

Έκλεψε 400 λίρες από 85χρονη και συνελήφθη με τις 50

Στο ίδιο χωριό, μόλις χθες, η Ασφάλεια Λαμίας συνέλαβε έναν 44χρονο άνδρα, με την κατηγορία της οπλοκατοχής. Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν 50 χρυσές λίρες. Όπως αποδείχτηκε ήταν όσες απέμειναν από τις συνολικά... 400, τις οποίες είχε κλέψει από 85χρονη γυναίκα.

Ο κακοποιός που φαίνεται πως είχε γνωριμία με την άτυχη γυναίκα, καθώς τη βοηθούσε σε διάφορες δουλειές του σπιτιού, μπήκε μέσα αργά τη νύχτα και με την απειλή μαχαιριού άρπαξε τις 400 λίρες.

«Ο ληστής με χτύπησε με καρέκλα στο κεφάλι»

Αντιμέτωποι με πελάτη- ληστή βρέθηκαν ο ιδιοκτήτης ενός πρακτορείου ΟΠΑΠ και η ηλικιωμένη μητέρα του, στη Στυλίδα. Η μαρτυρία του καταστηματάρχη σοκάρει.

«Σε κάποια φάση έμεινε μόνος του εδώ στο μαγαζί κι εκείνη τη στιγμή ξαφνικά μπαίνει  από την πόρτα μέσα, με δύναμη, άρχισε να χτυπάει εμένα, γιατί μπήκα κατευθείαν μπροστά του, βγήκαμε έξω από τον πάγκο είχαμε μια συμπλοκή, με χτύπησε με μια καρέκλα στο κεφάλι» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Πρακτορείου ΟΠΑΠ, Αριστοτέλης Θώδος.

«Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε και η 75χρονη μητέρα του ιδιοκτήτη»

Τα σημάδια από τα χτυπήματα με την καρέκλα, στο μέτωπο στου κυρίου Αριστοτέλη Θώδου είναι εμφανή. Ο - μόλις 22 ετών - Αλβανός ληστής, για ν΄ αρπάξει τα 700 ευρώ, που υπήρχαν στο ταμείο, δε δίστασε να ξυλοκοπήσει ακόμα και την 75χρονη μητέρα του καταστηματάρχη. 

«Μπαίνει ξανά μέσα μέσα στον πάγκο, χτυπάει τη μητέρα μου παίρνει τα λεφτά. Βγαίνει πάλι έξω από τον πάγκο. Εν τω  μεταξύ εμείς εκείνη τη στιγμή αρχίσαμε και φωνάζαμε αστυνομία, βοήθεια, κάποιος ν' ακούσει να μας βοηθήσει» περιγράφει ο ίδιος.

Για καλή τους τύχη, τις φωνές άκουσε ένας συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος περνούσε απ’ έξω. Οι δύο άνδρες ακινητοποίησαν τον δράστη, ώσπου έφτασαν οι αστυνομικοί και του πέρασαν χειροπέδες.

Δείτε το οδοιπορικό του Λάμπρου Δεμερτζή

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top