Βανδάλισαν με μπογιές γλυπτό επειδή λένε πως είναι διαβολικό

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Πριν λίγες μέρες κάποιοι ήρθαν και πέταξαν λευκές μπογιές στο κόκκινο γλυπτό. Εκφράζοντας έτσι με έναν ιδιαίτερα έντονο τρόπο, τη δυσαρέσκεια τους για το έργο.

Ομάδες κάτοικων του παλαιού Φάληρου   μάλιστα συγκέντρωσαν 2000 υπογραφές, ζητώντας την απομάκρυνση.  Όπως υποστηρίζουν απεικονίζει μια δαιμονική μορφή.

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΑΧΟΥ ΓΛΥΠΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΡ: " ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ"

Το έργο ονομάζεται φύλαξ. Βρίσκεται επι της παραλιακής στην είσοδο του παλαιού Φαλήρου και είναι δημιουργία του γλυπτή Κωστή Γεωργίου.

Συναντήσαμε τον καλλιτέχνη διπλά σε ένα άλλο έργο του στην πλατεία της Βούλας το οποίο χαρακτηρίζεται επίσης από το έντονο κόκκινο χρώμα. Δεν έχει ωστόσο δεχθεί αρνητικές κριτικές για αυτό...

Ο Κωστής Γεωργίου έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 90 ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί και   μουσεία ανά τον κόσμο, με έργα του να έχουν εγκατασταθεί, εκτός της χώρας μας, σε Κύπρο, Βέλγιο και Κίνα

ΔΗΜΟΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ: " ΑΒΑΣΙΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ "

Στο... κόκκινο, ομως ,και η διαμάχη αναμεσά στο δήμο Φαλήρου και τον επικεφαλής της αντίπαλης παράταξης Δημήτρη Πιτούλη.

Λίγα μετρα μακριά από το επίμαχο γλυπτο  βρίσκεται ενα ακόμα έργο του Κωστή Γεωργίου το οποίο απεικονίζει τα μινωικά ταυροκαθαψια σε ελεύθερη απόδοση. Και αυτό το έργο είχε κατηγορηθεί για δαιμονικές απεικονίσεις

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top