Τα χριστουγεννιάτικα μηνύματα των Ιεραρχών

Αναφέρθηκαν στην ανάγκη για ειρήνη, δικαιοσύνη και αγάπη

Τις ευχές τους για το μήνυμα των Χριστουγέννων έστειλαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. 

Στον αγώνα της Εκκλησίας για την προστασία του ανθρωπίνου προσώπου, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης από ποικίλες απειλές, επικεντρώνεται
το χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε  και στη συμβολή της Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στο μήνυμά του προβληματίστηκε σχετικά με το μήνυμα για ειρήνη, το οποίο – όπως είπε – δεν φαίνεται έως σήμερα να το έχει αφουγκραστεί η οικουμένη.

Η Εκκλησία είναι αυτή που διαιωνίζει το ειρηνευτικό, διαλλακτικό, αγιαστό και σωστικό έργο του Χριστού στον κόσμο, τόνισε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος στο μήνυμα του.

«Η Εκκλησία επιμένει να αποκαλύπτει το ουσιαστικό νόημα της εορτής: “Ὁ Θεὸς ἀγάπη ἐστί”», σημείωσε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ανέφερε στο μήνυμά του πως τα μεγάλα μηνύματα των Χριστουγέννων είναι ειρήνη και αγάπη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top