«Διαβολοβδομάδα» στην Αθήνα – Τριήμερο «φωτιά» με Γρηγορόπουλο, πλειστηριασμούς και Ερντογάν

«Φρούριο» η πόλη – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Την εβδομάδα αυτή «οπλιστείτε» με υπομονή, καθώς έρχεται τριήμερο «φωτιά» με επέτειο Γρηγορόπουλου, πλειστηριασμούς και επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο «συνδυασμός» αυτός έχει σημάνει συναγερμό στη ΕΛ.ΑΣ με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια, ενώ το κέντρο της πόλης θα είναι απροσπέλαστο για τους πολίτες την Τετάρτη στις 6 του μήνα, Πέμπτη  στις 7 και την Παρασκευή στις 8 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απόβαση Τούρκων κομάντο στην Αθήνα ελέω Ερντογάν –Ελεύθεροι σκοπευτές στις ταράτσες

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι την Τετάρτη είναι η επέτειος της συμπλήρωσης εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Όπως κάθε χρόνο, την ημέρα της δολοφονίας του θα πραγματοποιηθούν πορείες στη μνήμη του μαθητή που έχασε τη ζωή του από το χέρι του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν σε αστυνομικά τμήματα του κέντρου αλλά και περιφερειακά, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται επιθέσεις, ώστε να μην υπάρξουν επεισόδια.

Ταυτόχρονα, το πρωί της Τετάρης θα γίνουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και θα κλείσουν κεντρικοί δρόμοι, ενώ όπως κάθε χρόνο ενώ ενδεχομένως να κλείσουν και κάποιοι σταθμοί του μετρό. 

Να θυμίσουμε, πως πέρυσι τέτοια εποχή τα Εξάρχεια είχαν μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με τους αντιεξουσιαστές να στήνουν οδοφράγματα και να βάζουν φωτιές σε αυτοκίνητα, επιτιθέμενοι κατά των αστυνομικών με πέτρες και μολότοφ και με τα ΜΑΤ να «απαντούν» κάνοντας ρίψη χημικών.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

 

Επι ποδός την Τετάρτη θα είναι και τα Ειρηνοδικεία, όπου αναμένεται να υπάρχει αυξημένη αστυνομική δύναμη, ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας μετά τις πρωτοφανείς σκηνές που εκτυλίχθηκαν, όταν μέλη συλλογικοτήτων συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και τους άδειασαν πυροσβεστήρες, ενώ τα ΜΑΤ «απάντησαν»  κάνοντας ρίψη χημικών σε κλειστό χώρο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ

 

Μια μέρα μετά και συγκεκριμένα την Πέμπτη, ο Τούρκος Πρόεδρος θα επισκεφτεί τη χώρα μας φέρνοντας μαζί του και ένα μικρό… «στρατό».

Από σήμερα έχουν φτάσει στην Αθήνα Τούρκοι κομάντος, ενώ μια δεύτερη ομάδα αναμένεται να έρθει αύριο, Τρίτη. Οι τουρκικές ομάδες ασφαλείας θα συμμετάσχουν σε συσκέψεις της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου.

Οι Τούρκοι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί που βρίσκονται στην Αθήνα θα ξεκινήσουν από σήμερα κιόλας αυτοψία στις διαδρομές που θα ακολουθήσει ο Ερντογάν, ενώ θα «τσεκάρουν» και την περιοχή στην οποία θα διαμείνει.

Μαζί με τους Τούρκους κομάντος στην Ελλάδα θα φτάσουν και 10 θωρακισμένα αυτοκίνητα που θα αποτελούν την αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν.

Επί ποδός θα βρίσκονται επίσης ΕΚΑΜ και Αντιτρομοκρατική, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι σε ταράτσες «χτενίζοντας» τις περιοχές από τις οποίες θα περάσει ο Τούρκος πρόεδρος.

 



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top