Προβλήματα στην Αττική από τους δυνατούς ανέμους - Από πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας

Οκτώ μετεωρολόγοι δήλωσαν στο Bloomberg πως ο φετινός Δεκέμβρης αναμένεται να είναι ο πιο ψυχρός από το 2010 σε όλη την Ευρώπη

Μας πήραν και μας.... σήκωσαν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην Αττική. Σε ...ξηρά και θάλασσα, τα προβλήματα ήταν αρκετά.

Λόγω των ισχυρών ανέμων το πρωί έπεσε το τεράστιο κλαδί που βλέπετε στο ρεπορτάζ, στην οδό Κορυτσάς στην Αγία Παρασκευή. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται μια παιδική χαρά. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς λένε στο STAR οι κάτοικοι της περιοχής.

«Ευτυχώς δε χτύπησε κάποιο παιδί. Λόγω των ανέμων έχουν πέσει πολλά κλαδιά» περιγράφει κάτοικος της περιοχής.

Προσοχή ακυρώνονται ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω ισχυρών ανέμων – Προβλήματα από τους νοτιάδες

Διακοπές ρεύματος μισής ώρας έως και δύο ωρών σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της Αττικής λόγω των ισχυρών ανέμων. Κλαδιά κόπηκαν και έπεσαν επάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στα Νότια προάστια, ενώ θέμα αντιμετώπισαν και περιοχές των βορείων προαστίων.

Οι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στον Αργοσαρωνικό εμποδίζουν τον απόπλου, τα ιπτάμενα δελφίνια είναι αγκυροβολημένα από το πρωί, ενώ τα πλοία κλειστού τύπου πραγματοποιούν δρομολόγια κατά περίσταση.

«Ειδικότερα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στη Μακεδονία και τη Θράκη οι βροχές θα είναι πιο έντονες θα εκδηλωθούν καταιγίδες που δεν αποκλείεται κατά τόπους να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι 7, 8 και τοπικά 9 μποφόρ, δημιουργώντας προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων» εξήγησε ο Μανώλης Ανανδρανιστάκης.

Ο πιο κρύος Δεκέμβριος της επταετίας

Οκτώ μετεωρολόγοι δήλωσαν στο πρακτορείο Bloomberg πως ο φετινός Δεκέμβρης αναμένεται να είναι ο πιο ψυχρός από το 2010 σε όλη την Ευρώπη. Το δριμύ ψύχος οφείλεται στο γεγονός ότι οι υψηλές πιέσεις στην Ισλανδία και τη βορειοδυτικοί Ρωσία σπρώχνουν τους παγωμένους αρκτικούς ανέμους νοτιότερα. Σε Καλάβρυτα, Φλώρινα και Καιμάκτσαλαν το... έστρωσε ήδη!

Ετοιμαστείτε για δριμύ ψύχος – Ο Δεκέμβριος θα είναι ένας από τους πιο κρύους μήνες της επταετίας

Στη χώρα μας μετά την πτώση που θα έχουμε από Τρίτη, Τετάρτη, μέχρι το τέλος του μήνα θα κυμανθεί σε κανονικά, ίσως λίγο πιο χαμηλά για την εποχή επίπεδα, υπογράμμισε ο Μανώλης Ανανδρανιστάκης.

Για ζέστη αλλά και ωραία ατμόσφαιρα τα τζάκια στη Θεσσαλονίκη καίνε μέρα - νύχτα.

Σύμφωνα με τους εμπόρους τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει ξύλα για να ζεστάνει το σπίτι του, αφού με μόλις 10 κυβικά μπορείς να ζεστάνεις ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικά για όλο το χειμώνα, το κόστος είναι περίπου 800 ευρώ.

Δείτε περισσότερα στο ρεπορτάζ του STAR των δημοσιογράφων Ιωάννας Βάσσου,  Λευκής Γεωργάκη, Χριστίνας Καλοκύρη και Γιώργου Σαραντάκου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top