Ετοιμαστείτε για δριμύ ψύχος – Ο Δεκέμβριος θα είναι ένας από τους πιο κρύους μήνες της επταετίας

Οι μετεωρολόγοι τονίζουν πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι εξαιρετικά ακραίες καιρικές συνθήκες μπορούν να αποβούν άκρως επικίνδυνες

Μπορεί στην Ελλάδα μέχρι στιγμής ο καιρός να είναι σχετικά καλός για τα δεδομένα της εποχής, ωστόσο αυτό το σκηνικό δεν αναμένεται να συνεχιστεί για πολύ, καθώς η Ευρώπη το επόμενο διάστημα θα «χτυπηθεί» από δριμύ ψύχος.

Με δημοσίευμά του, το Bloomberg, επικαλούμενο τις προειδοποιήσεις 8 μετεωρολόγων, αναφέρει πως ο Δεκέμβριος του 2017 θα είναι ο πιο ψυχρός μήνας των τελευταίων επτά ετών.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί τονίζουν πως το πρώτο μισό του μήνα θα είναι ασυνήθιστα ψυχρό, ενώ το δεύτερο μισό οι θερμοκρασίες θα ανέβουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΥΤΟ

 

Όπως εξηγούν, ο φετινός Δεκέμβρης θα είναι ο πιο ψυχρός από το 2010, καθώς οι υψηλές πιέσεις κοντά στη Ισλανδία και στα βορειοδυτικά της Ρωσίας, διοχετεύουν τους ανέμους της Αρκτικής στα νότια.

Αν και η Ευρώπη είναι καλά «οχυρωμένη» με αποθέματα ηλεκτρικού για τον Χειμώνα, οι μετεωρολόγοι τονίζουν πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι εξαιρετικά ακραίες καιρικές συνθήκες μπορούν να αποβούν άκρως επικίνδυνες.

«Το χιόνι θα ξεκινήσει από την ανατολική Ευρώπη , θα εξαπλωθεί στην Κεντρική Ευρώπη και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φτάσει έως την Μεγάλη Βρετανία».

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Γερμανία, ο υδράργυρος αναμένεται να δείξει… μηδέν, ενώ στην Τσεχία θα φτάσει υπό το μηδέν.

Πιο ψυχρές συνθήκες θα επικρατήσουν το πρώτο μισό του Δεκεμβρίου στη Νορβηγία και κατά μήκος της νοτιοδυτικής Ευρώπης.

 

ΠΗΓΗ: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-12-01/cold-blast-headed-for-europe-unlikely-to-faze-near-warmest-year

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top