Αναβλήθηκαν όλες οι δίκες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών μετά τα άγρια επεισόδια με τα ΜΑΤ και τα χημικά

Πρωτοφανείς εικόνες και χάος με αφορμή τους πλειστηριασμούς / Νέα ενημέρωση 13:13

Αναβλήθηκαν οι δίκες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών

Αναβλήθηκαν οι δίκες που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, μετά τα χθεσινά άγρια επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές, μέλη συλλογικοτήτων και τα ΜΑΤ, που «απάντησαν» με ρίψη χημικών.

Οι εικόνες ήταν πρωτοφανείς, ενώ στο τέλος χρειάστηκε επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να μπορέσουν να βγουν από το κτίριο οι συμβολαιογράφοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Απίστευτες εικόνες στο Ειρηνοδικείο! Τα ΜΑΤ φυγάδευσαν συμβολαιογράφους

Πρωτοφανείς εικόνες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών: ΜΑΤ και χημικά σε κινήματα κατά των πλειστηριασμών - Tρεις τραυματίες

Απίστευτες εικόνες στο Ειρηνοδικείο! Τα ΜΑΤ φυγάδευσαν συμβολαιογράφους

Μια μέρα μετά τις εικόνες χάους, η κατάσταση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών είναι ανυπόφορη λόγω των χημικών, γι΄αυτό και αποφασίστηκε αναβολή των προγραμματισμένων για σήμερα δικών, καθώς οι υπάλληλοι, οι δικηγόροι και οι πολίτες, μπήκαν στον χώρο δεν μπρορούσαν να αναπνεύσουν από τα χημικά.

Είναι άγνωστο αν θα γίγνουν οι δίκες αύριο ή θα ακυρωθούν πάλι καθώς η οσμή από τα χημικά είναι πάρα πολύ έντονη.

Επίσης υπάρχει η πληροφορία πως η πρέοδρος του ειρηνοδικείου θα απαιτήσει να σταματήσουν να γίνονται πλειστηριασμοί στον χώρο από την στιγμή που δεν υπήρξε η παραμικρή μέριμνα ώστε να αποφευχθούν τα χθεσινά επεισόδια.

Να σημειώσουμε, πως μετά τα χθεσινά άγρια επεισόδια, αρκετά άτομα μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο και στον Ευαγγελισμό με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και τραύματα. Ανάμεσά τους ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής, Θανάσης Μπαρτζώκας, αρκετά στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, αλλά και ο πρόεδρος του κινήματος «Δεν Πληρώνω», Λεωνίδας Παπαδόπουλος, ο οποίος μεταφέρθηκεστο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια. 

 ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ:

 

Σήμερα 30-11-2017, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όλες οι υποθέσεις ματαιώθηκαν με απόφαση της Διοίκησής του, για λόγους ανωτέρας βίας λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την ρίψη χημικών εντός του κτιρίου στην χθεσινή διαδικασία των πλειστηριασμών.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 30-11-2017, ώρα 08.00 π.μ., και για τους ίδιους ακριβώς λόγους αποφάσισε ομόφωνα την διακοπή όλων των εργασιών της Γραμματείας που στεγάζονται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου - Πταισματοδικείου Αθηνών μέχρι τις 11.00 π.μ. και επανεκτίμηση της κατάστασης.

Στις 10.30 π.μ. το Δ.Σ. συνεδρίασε εκ νέου και λαμβάνοντας υπόψη του ότι η κατάσταση δεν βελτιώθηκε έτσι ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες από άποψη υγιεινής για να πραγματοποιηθούν εργασίες εντός του κτιρίου, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή όλων των εργαζομένων στο κτίριο και για όλη την διάρκεια  του ωραρίου.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μαςγια το γεγονός ότι ο χώρος των δικαστηρίωνμετετράπη σε πεδίο μάχης με επακόλουθο να προκληθούν επισφαλείς συνθήκες για εργαζόμενους, δικηγόρους και πολίτες και καλούμε τους αρμόδιους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου – Πταισματοδικείου Αθηνών.

Το ζήτημα των πλειστηριασμών και οι συνέπειές του, υπηρεσιακές αλλά και κοινωνικές θα απασχολήσει το επόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top