Σε κρίσιμη κατάσταση η 55χρονη δικηγόρος - Ναυτική βολίδα καρφώθηκε στο πόδι της

Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια

Σοκάρουν οι εικόνες του τραυματισμού μιας 55χρονης δικηγόρου από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική μονάδα του Ευαγγελισμού με τραύμα στο πόδι.

Η 55χρονη γυναίκα διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων του Ευαγγελισμού στις 9.18 το βράδυ της Παρασκευής με χτύπημα στο αριστερό πόδι από φωτοβολίδα και σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών. Αμέσως μεταφέρθηκε στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε 6ωρη ορθοπεδική και αγγειοχειρουργική επέμβαση.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάστασης της υγείας της δικηγόρου.

«Δυστυχώς για ακόμη μία φορά κάποιες μειοψηφίες ξαναχτύπησαν. Ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μιας μειοψηφίας που επιζητά τη βία», σημείωσε.

Η 55χρονη δικηγόρος είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας σε πανεπιστήμιο του Παρισιού και διορισμένη αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου προστασίας του Πολίτη. 

Τον Δεκέμβριο του 2014, οι γονείς των Νίκου Ρωμανού, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου και Γιάννη Μιχαηλίδη, κατηγορουμένων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, έδωσαν συνέντευξη τύπου όπου συμμετείχε η εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά, διαμαρτυρόμενοι για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
«Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα, και είναι απολύτως καταδικαστέες». 

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τραυματισμός από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων. Πριν από μερικά χρόνια η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφία με επιγονατίδα άνδρα των ΜΑΤ όπου πάνω της ήταν καρφωμένη μία φωτοβολίδα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top