Καρέ καρέ: Η στιγμή που ο «Ρουβίκωνας» κάνει ντου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Εισέβαλαν στην αυλή του κτιρίου και πέταξαν φειγ βολάν στα σκαλιά του Πενταγώνου - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:14

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εισέβαλαν μέλη του «Ρουβίκωνα», πετώντας προκηρύξεις και φειγ βολάν στα σκαλιά του Πενταγώνου.

Όπως βλέπετε και στο video που δημοσιεύτηκε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, περίπου 15-20 άτομα έφτασαν έξω από το Πεντάγωνο με μηχανάκια, πέρασαν τρέχοντας την κεντρική πύλη, αιφνιδιάζοντας τους σκοπούς και αφού διένυσαν μια απόσταση περίπου 70 μέτρων, πέταξαν τρικάκια, χωρίς να επιχειρήσουν να μπουν μέσα στο υπουργείο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ντου του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Σάλος από την εισβολή Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο - «Να πέσουν κεφάλια» ζήτησε ο Καμμένος

Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός ασφαλείας του υπουργείου, όμως οι νεαροί έφυγαν τρέχοντας, ανέβηκαν στα μηχανάκια και εξαφανίστηκαν. 

Η αστυνομία δεν έκανε καμία σύλληψη ή προσαγωγή. 

Τα μέλη του Ρουβίκωνα  ανέβασαν στο indymedia κείμενο στο οποίο εξηγούσαν τον λόγο της εισβολής στο υπουργείο Αμυνας:

 

«Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες. Ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος κι έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβολιστούν πάνω του το σύνολο των ιμπεριαλιστικών και γεωπολιτικών στρατηγικών που το βαθύ κράτος καθορίζει σε βάθος δεκαετιών (και όχι τετραετιών)» ανέφεραν μεταξύ άλλων.

 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top